Noćni Zoki u pohodu na Gjurine birače

DA i na mladima izbori ostaju, svjestan je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Skočio je tako vođa socijaldemokrata jučer do zagrebačkog Gjure 2. Mogao bi se valjda, smatra Zoki, i tamo naći koji potencijalni SDP-ovac. Nema predaha tijekom kampanje, danju se predaju liste, noću skupljaju birači.

Predsjednik najjače oporbene stranke, koji je nedavno dao naslutiti kako predaja izbornih lista danju (što je SDP učinio prošli tjedan pojavivši se u Saboru u samo praskozorje, sat vremena prije podneva) te isti čin noću (što je HDZ-ova pepeljuga Ivo Sanader istom prilikom učinio par minuta prije isteka roka predaje, što će reći nešto prije ponoći) itekako puno govore o samim strankama, istu tezu ne smatra važećom i kada je predizborna kampanja u pitanju. Onda valja, smatra Zoki, potencijalne birače u sitnim satima potražiti i u najmračnijim kutcima noćnih klubova.

Prepoznatljivost je pečat predizborne kampanje

Osim toga, reći će Zoki, valja mu ostati i prepoznatljiv. Pojavio se tako predsjednik SDP-a u identičnoj odjeći u kojoj se pojavljuje u predizbornom spotu SDP-a. Baš kao i u spotu, promigoljio je Zoki kroz nekoliko redova više ili manje zainteresiranog običnog puka (ali potencijalno biračkog), cugnuo koji gutljaj pive, zašprehao koju mladu damu, podijelio koju anegdotu s hrvatskim mladim mozgovima i uputio se dalje. Uzdamo se da je na primjeru svog kolege, prvog čovjeka Grada Zagreba Milana Bandića, naučio da pod utjecajem alkohola nikako ne treba sjesti za volan, nego pronaći sigurniji način odlaska kući.

Osim potencijalnih birača, u Gjuri 2 našle su se i već regrutirane mlade snage SDP-a. Naime, Forum mladih SDP-a jučer je u Gjuri 2 okončao svoju akciju “Promijeni program”.  Uz Whateveaaa knew, Angelus, Hram i Greenhouse blues mladi su se SDP-ovi uzdanici ostali na programu stranke uz pokoju pivu raditi do ranih jutarnjih sati. A kako izgleda izlazak u režiji ljevice možete pogledati u Indexovom Nightlifeu.

R.I.
Foto: S.G.F.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.