Nogomet na DFWZ-u: Tarik Filipović navija za Nizozemce, a Snježana Mehun ne kuži nogomet i ne voli ružne dresove

POSLJEDNJA večer ovosezonskog Dreft Fashion Weeka Zagreb privukla je mnoge ljubitelje mode u Boćarski dom. Osim nekih dizajnera poput Marka Mitanovskog, Tonija Rica i cura iz Shuza te Karaka Designa čije smo kolekcije imali prilike vidjeti ranijih dana Fashion Weeka, u prvim su redovima sinoć sjedili i mnogi poznati Hrvati iz javnog života, svijeta sporta i glazbe, a neki od njih su na jednu večer postali manekeni i prošetali pistom.

Lupino prošetao u suknji i pokazao trbušne mišiće, a Dina Štern i Anita Malenica "Jadrankinu" torbu

Žanamari Lalić se tako našla u ulozi modela za kolekciju dizajnerice Ines Zrnc Gregorine, a pjevačica se, koja je i zaštitno lice mlade dizajnerice, pojavila i na otvorenju njezinog prvog dućana "Life is a picnic" u Shopping centru u Prečkom. I naš poznati fotograf Stefan Lupino okušao se u ulozi modela na reviji Milene Rogulj, baš kako nam je najavio u petak, a njemu su se na pisti, kao modeli za kolekciju Mine Petre, dizajnerice zaslužne za slavnu torbu s kojom je premijerka Kosor imala problema za vrijeme fotografiranja s američkim predsjednikom Barackom Obamom tijekom posjeta Bijeloj kući, pojavile i mnoge poznate dame poput Dine Štern, djevojke odvjetnika Ljube Pavasovića Viskovića i kćeri bivšeg ministra gospodarstva Davora Šterna, te Anita Malenica i Tamara Roglić.

"Nisam očajna kućanica, stvarno uživam biti doma s djecom"

Bivša Miss Hrvatske Lejla Šehović na reviju je stigla u pratnji supruga, poznatog glumca i voditelja Tarika Filipovića. "Svaki dan se igraju po tri utakmice, pogledao sam dvije pa smo odlučili večeras izaći", rekao nam je Tarik na pitanje kako to da ne prati Svjetsko nogometno prvenstvo. Kaže da mu ove godine niti nije pretjerano zanimljivo jer na njemu nema ni Hrvatske ni Bosne i Hercegovine. "Ne navijam ni za koga, nema ni Bosne ni Hrvatske pa sam za ovo svjetsko najmanje zainteresiran. Mislim da Englezi imaju velike šanse, ali bih volio da Nizozemci pobijede, oni su mi dragi, nekako po mom ukusu", rekao nam je Tarik.


Lejla nije komentirala nogomet nego nam je otkrila da se, iako nije niti stigla pogledati tko točno izlaže, veseli vidjeti malo mode i novih kolekcija. Dodaje kako je za nju ljeto već počelo te da će i ove godine odmor provesti na standardnoj ruti. "Kako sam još uvijek doma, ljeto mi je već počelo. Nisam očajna kućanica, imam svoje vrijeme kad su klinci u vrtiću tako da sam zadovoljna, a kad dođe vrijeme za to, kad manji malo naraste, onda ću razmišljati o poslu. Sada uživam s njima kod kuće. A na odmor ćemo uskoro, imamo standardnu ljetnu rutu s malim izmjenama. Obično krećemo od Zenice, preko Dubrovnika do Istre ili obratno", kaže Lejla.

I Ivo Karlović voli modu

Na reviji smo zatekli i jednog sportaša. Ivo Karlović kaže kako nije došao zbog lijepih manekenki već kako bi pogledao što stvaraju mladi dizajneri. "Uzeo sam malo odmora od sporta i odlučio doći i pogledati što se nudi. Odlično je da naši mladi dizajneri imaju priliku održati reviju i pokazati što znaju i nude", kaže nam Ivo koji je na prisilnom odmoru. "Ja već odmaram, ali zbog ozljede Ahilove tetive, a najvjerojatnije neću igrati ni Wimbledon ni Davis Cup, a do kada će trajati pauza, još se ne zna".

"Ne gledam nogomet, ne kužim ga, niti mi se sviđaju ti grozni, veliki dresovi"

Niti zaljubljenica u dobre komade odjeće Snježana Mehun nije propustila sinoćnju reviju. Iako je svjesna da je svjetski modni trend prikazivati kolekciju za sezonu unaprijed, kaže kako joj je to ipak malo nezahvalno te da ona ne razmišlja toliko unaprijed. "To su svjetski trendovi, u Milanu su sada revije za zimu, a druga stvar je to što je takvo nešto nama laicima teško prihvatiti. Ne kupujem niti ne razmišljam toliko unaprijed, svi imaju tu neku površnu sliku o meni. Ne bavim se toliko time, pa evo večeras sam se spremila za 20 minuta. Draže mi je otići na masažu pa skratiti spremanje", kaže Snježana. Kako svi pričaju o nogometnom prvenstvu, pitali smo i nju je li pobornica najvažnije sporedne stvari na svijetu.

"Sad ću ispasti grozna, ali stvarno ne gledam. Ne kužim ništa i ne gledam. Niti ne možeš vidjeti ako je neki nogometaš zgodan, a imaju i one neke velike, ogromne, ružne dresove i znojni su. Nije mi to baš nešto. Doma je uvijek bila galama oko tih utakmica, moj je pokojni otac bio veliki nogometni fan i stalno je gledao utakmice tako da sam nekako razvila averziju prema tome".

Pročitajte više