Nominacije za Porin: Bez iznenađenja i novih imena

JOSIPA LISAC, Neno Belan & Fiumens, Nola, TBF i Tony Cetinski samo su neka od imena koja će se boriti za ovogodišnju najugledniju hrvatsku glazbenu nagradu - Porin. Među dobro poznata glazbena imena, od kojih nitko nije na sceni manje od 10 godina, "ugurali" su se i debitanti Bojan Jambrošić, Martina Vrbos i Valungari. Oni su nominirani u kategoriji za novog izvođača. Nominacije za ukupno 49 kategorija nagrade Porin objavljene su danas u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, sama svečanost bit će održana 15. svibnja u Biogradu, a za kategorije klasike i jazza 8. svibnja u Šibeniku.

Najžešća borba u kategoriji za album godine

Najžešća borba bit će, prema očekivanjima, u kategoriji za album godine za koji se natječu Neno Belan & Fiumens, povratnici - grupa Nola i Josipa Lisac. Pulska skupina s pjesmom "Iznad oblaka" i Josipa sa svojom "Živim po svome" ujedno se natječu i za pjesmu godine.

Marko Tolja i Natali Dizdar predstavnici malobrojnih mladih izvođača

U kategoriji zabavne glazbe također su se našla imena izvođača koji su već desetljećima prisutni u hrvatskoj glazbi: Kemal Monteno, Meri Cetinić i Tedi Spalato. Od nešto novijih izvođača nominirani su Natali Dizdar za pjesmu "Stranac" u kategoriji ženske vokalne izvedbe, Marko Tolja za "Sama si i ti" u kategoriji muške vokalne izvedbe te Valungari koji uz nominaciju za debitanta godine imaju i onu u kategoriji alternativne glazbe.

Splitska grupa TBF koja je imala vrlo uspješnu godinu, zaradila je samo nominaciju za najbolji spot s pjesmom "Data", a tu će im konkurirati Massimo sa spotom za pjesmu "Bilo gdje", Nola sa svojom "Iznad oblaka" te Let 3 sa "Sam u vodi".

Pročitajte više