Norijada u gradovima: Brašno, alkohol i kupanje po fontanama ili u moru

MATURANTI iz cijele zemlje danas slave posljednji dan srednje škole. Zagrebački su "norili" na Trgu bana Jelačića, a neizbježno je bilo i kupanje u Manduševcu. Poslije su krenuli u povorci prema Bundeku, gdje im je organizirana cjelodnevna proslava s koncertima, a slavlje će trajati do 22 sata. Sa zagrebačkim maturantima slavio je i gradonačelnik Milan Bandić, a oni su atmosferu "podgrijavali" vinom i pivom.

Nakon ludovanja na Trgu, maturanti su iza sebe ostavili veliki nered koji je ubrzo počišćen. Uputili su se prema Bundeku, ali tamo Norijada ipak nije prošla samo u slavlju, već se dogodio i incident. Jedan je mladić svoju djevojku ubo nožem, pa se umiješala i policija.

Zadarski maturanti zadnji su dan škole slavili tradicionalnim kupanjem u moru. Skakali su s rive, a one neodlučnije kolege su istovarile i pomoću tački. Okupili su se na Narodnom trgu i s raznim rekvizitima krenuli u proslavu.

Pulski su maturanti svoj dan obilježili bacanjem brašna, vode i kečapa, a u njihovo slavlje umiješala se i policija koja ih je upozorila na ponašanje. Zadnji dan škole feštao se i u Rijeci. Maturanti su radili nered po gradu te dobro raspoloženje "nabrijavali" obiljem alkohola te se gađali brašnom.

Pročitajte više