Nova HRT-ova serija o HGSS-u razočarala gledatelje: "Koja je poanta, što je ovo?"

Foto: Press

NAKON Knjazališta koje je oduševilo gledatelje, na HRT-u je krenula i nova dramska serija Gora koja, čini se prema komentarima, nije baš pobrala komplimente kao Knjaz.

Gora je proceduralna dramska serija u 22 nastavka, u čijem je središtu tim gorskih spasilaca. U svakoj epizodi oni se bave novim slučajem potrage i spašavanja iza kojih stoje ilegalne aktivnosti, prirodne nepogode, nemar i nesmotrenost... Snimana je na setovima u Gorskom kotaru i u okolici Zagreba i Samobora te na obroncima Zagrebačke gore, u Parku prirode Medvednica.

Trailer: GORA E02 - Jedan običan vikend drugi dio

⭕ U SLJEDEĆOJ EPIZODI ⭕ Gdje je nestao Goran? Hoće li ga pronaći? Je li uopće živ? Pitanja su to koja će morati pričekati, jer kad su ljudski životi u pitanju - privatno pada u drugi plan. 𝐍𝐎𝐕𝐀 𝐄𝐏𝐈𝐙𝐎𝐃𝐀 dramske serije 𝐆𝐎𝐑𝐀 sutra 𝐮 𝟐𝟏:𝟏𝟓 na prvom! 💚 Antitalent | Moj HRT #HGSS #Gora

Objavljuje GORA u Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

"Ne shvaćam poantu"

Nakon što je prikazana prva epizoda pojavile su se brojne kritike, prvenstveno na Forum.hr-u.

"Ajme koji dijalozi, koji scenarij...  Moja nećakinja koja ide u drugi osnovne napisala bi smislenije dijaloge. Ono, riga mi se... da nema osobe koja bi napisala smislen dijalog???", "Ne znam jesam li ja luda, ali u nekim trenucima ih ništa nisam razumjela", "Ovo je loše, kao neki improvizirajući amaterski dokumentarac", "Ima ova serija neku radnju? Očekivao sam neku HGSS-ovsku verziju Third Watcha/911 - znači uz malo drame/romantike i neku akciju i avanturu. A tu vidim samo dosadnu dramu", "Ne shvaćam poantu serije, što se ovdje događa?", samo su neki od komentara.

U glavnim ulogama su Kristijan Petelin, Ugo Korani, Sandra Lončarić, Dinka Vuković, Aleksandar Cvjetković, Barbara Nola, Jasmin Mekić, Lucija Rukavina i Romina Tonković.

Scenaristi Gore su Maja Pek-Brünjes, Dora Šustić, Daria Stilin i Rene Gallo, direktori fotografije su Ivan Zadro, Filip Kos i Stanko Herceg, a montažeri Ana Štulina, Tomislav Josipović, Sandra Mitić, Ivan Živalj i Anita Jovanov. Seriju režiraju Mladen Dizdar, Aldo Tardozzi i Radislav Jovanov Gonzo. Producent je Danijel Pek (Antitalent), a urednica serije Jelena Milošević (HRT).

Pročitajte više