Nova Miss Zagreba je plavokosa Antonela, večer obilježila glupa pitanja žirija

Foto: A.D./Index

NOVA Miss Zagreba i Zagrebačke županije je plavokosa Antonela Ivanović, tehničarka cestovnog prometa, koju u lipnju očekuje natjecanje za Miss Hrvatske.

"Nisam očekivala pobjedu, naravno nadala sam se i sretna sam što sam pobijedila", rekla je Antonela za Index nekoliko trenutaka nakon što je ponijela krunu.

Dodala je da su odnosi među djevojkama bili odlični.

"Baš smo se sprijateljile, mislila sam da ćemo se gledati kao konkurenciju, ali nismo" rekla nam je.

Njene pratilje dvije su brinete, druga je Ivana Knoll, a prva Katarina Jurkin. Odluku o pobjednici i njenim pratiljama donio je žiri u kojem su, osim šefica Direkcije Maje Vračarić Kuljiš i Ivane Loparić Kontek te Miss Hrvatske 2014. godine Antonije Gogić, sjedili sponzori natjecanja.

 

U publici se našlo nekoliko poznatih imena, među kojima su saborska zastupnica Margareta Mađerić, novinarka Anita Malenica, fotograf Ivan Balić Cobra te nekoliko bivših i aktualnih missica.

Bivša Miss Hrvatske Maja Cvjetković otkrila nam je da je njena favoritkinja završila među tri prvoplasirane.

"Neka bude svoja, neka uživa jer to je iskustvo koje neće nikada zaboraviti", poručila je pobjednici.

Iako su se na pozornici djevojke osmjehivale jedna drugoj, nakon proglašenja pale su i suze iza kulisa izbora. Oni koji su došli vidjeti ljepotice u bikinijima, ostali su kratkih rukava jer su djevojke sve šetnje po pisti odradile obučene.

Osim devet ljepotica, koliko ih se natjecalo, večer je obilježio legendarni Drago Diklić koji je publiku vratio u stari Zagreb kakav, prema njegovim riječima, današnje generacije ne mogu ni zamisliti.

"Nije postojao most preko Save, samo skela, a oni koji su imali bicikl već su bili motorizirani. Nije bilo ni tramvajske pruge, a vozili smo se na pulferu električnih kola. Kad ste htjeli sići samo ste povukli štrik", opisivao je Diklić između taktova svoje pjesme "Zagreb je najljepši grad".

Koliko je ugodan dojam ostavio Diklić, toliko je gorak bio okus nakon pitanja žirija kandidatkinjama. U moru stereotipnih pitanja poput "Bi li izabrala obitelj ili karijeru" i "Bi li promijenila nešto na sebi" našla su se i ona poput: "Smatraš li da su žene ravnopravne muškarcima?" i "Što je duhovnost?".

Pročitajte više