Novi film Jamesa Camerona "Avatar" bit će najskuplji u povijesti

HOLIVUDSKI studio 20th Century Fox očito nije zabrinut zbog recesije što pokazuje njihova odluka da novi film Jamesa Camerona "Avatar" financiraju s čak pola milijarde dolara što bi ga učinilo najskupljim u povijesti filmske industrije, javlja New York Times.

Ljudski um u vanzemaljskom tijelu, na nepoznatom planetu

Režiser Titanica na svojem je novom projektu radio oko 10 godina, od čega je posljednje četiri proveo snimajući ga. Radi se o znanstveno-fantastičnom filmu koji se temelji na originalnoj, nepoznatoj priči, a zanimljivo je i to da niti jedna od glavnih uloga nije dodijeljena nekoj od holivudskih superzvijezda. U filmu se radi o bivšem marincu koji se kao avatar ljudskog uma nađe u vanzemaljskom tijelu na nepoznatom planetu prepunom egzotičnih životnih oblika. Tu se nađe rastrgan između dva svijeta u borbi za vlastito preživljavanje i opstanak lokalnog stanovništva.

Trenutno najskuplji treći nastavak Pirata s Kariba


Studio misli da će, unatoč lošoj poslovnoj klimi, uspjeti ostvariti profit, a kao svoj adut ističu upravo Jamesa Camerona koji je režirao i vrlo skup film Titanic te oborio rekorde zarade s njim. Konačan budžet filma ipak još nije službeno objavljen, ali se zna da sama produkcija, bez marketinga i financijskog dodatka redatelju, košta više od 230 milijuna dolara. Uključe li se marketinški i ostali troškovi u budžet, cifra bi lako mogla narasti na 500 milijuna dolara. Najskuplji film u povijesti, prema proračunima stranice IMDB, trenutno je treći nastavak serijala Pirati s Kariba: Na kraju svijeta, a koštao je oko 300 milijuna dolara. 

Avatar hrvatska kina stiže u distribuciji Continental filma 17.12., dan prije otvaranja u SAD-u, i to u posebnoj digitalnoj 3D tehnici.

Pročitajte više