Trumpova administracija pravila se da muž luksemburškog premijera ne postoji, žestoko ih napali

Screenshot: YouTube

ADMINISTRACIJA Donalda Trumpa optužena je za homofobiju nakon što su odlučili ignorirati da se na fotografiji "prvih dama" nalazi i jedan muškarac. Podsjetimo, prošlog tjedna supruge čelnika koji su došli na ovogodišnju summit članica NATO-a u Bruxellesu zajedno su se fotografirale, a s njima je pozirao i suprug luksemburškog premijera Gauthier Destenay.

Luksemburški premijer Xavier Bettel i belgijski arhitekt Gauthier Destenay vjenčali su se 2015., čim je Luxemburg priznao istospolne brakove. Bettel je time postao prvi čelnik države članice Europske unije koji je ušao u istospolni brak, a isto tako je prvi premijer Luksemburga koji je javno priznao da je homoseksualan. Destenay i Bettel su u vezi od 2010. godine.

Bijela kuća je objavila fotografiju i poimence navela sve žene na njoj, dok su Gauthiera potpuno izignorirali. No to nije jedina "greška", jer po onome tko je pisao status, datum nastanka fotografije je 25. svibnja 2917.

"Vau, nećete ni spomenuti supruga luksemburškog premijera? On i dalje postoji, ma koliko se vi trudili ignorirati činjenicu da je homoseksualac", napisala je žena pod imenom Becca Krecek.

"Predivno je vidjeti prvog supruga. Žalosno je što su u Bijeloj kući prezatucani da navedu njegovo ime", dodala je Jennifer Battle. 

Nakon burnih reakcija, Destenay je dodan u opis fotografije.

Pročitajte više