Novi nastavak legendarne videoigre u mjesec dana prodan u 2 milijuna primjeraka

Foto: Press

Videoigra Tekken 8 prodana je u više od dva milijuna primjeraka u prvom mjesecu nakon lansiranja, objavio je izdavač Bandai Namco.

Borilačka igra lansirana je 26. siječnja na PC-ju, PlayStationu 5 i Xbox Series X i S te je prodana u milijun primjeraka prvog dana izlaska, a zatim je dosegla brojku od dva milijuna u prvom mjesecu. Ovo "uvelike nadmašuje" prodaju Tekkena 7, poručili su iz kompanije Bandai Namco. Tekken 7, koji se još uvijek igra, izdan je 2017. i drži prodajni rekord serije s 11.8 milijuna primjeraka prodanih diljem svijeta.

Čini se da se Tekken 8 prodaje sličnom brzinom kao rivalska igra Street Fighter 6, koja je također prodana u dva milijuna primjeraka nakon mjesec dana prodaje. Capcomov Street Fighter 6 prodan je u tri milijuna primjeraka u sedam mjeseci. S druge strane, NetherRealmov Mortal Kombat 1 prodan je u tri milijuna primjeraka nešto više od mjesec dana nakon što je pušten u prodaju.

"Nevjerojatna evolucija u serijalu"

Bandai Namco je priopćio da će se podrška za Tekken 8 nastaviti kroz različite nadogradnje sadržaja, esports događaje, glazbu i licenciranja. Tekken World Tour 2024. počinje 13. travnja, dok će Tekken World Tour Finals biti kulminacija prve esports godine Tekkena 8. Tvrtka se osvrnula i na kontroverzni Tekken Shop na koji su se neki igrači žalili.

"Ova in-game prodavaonica će ponuditi stavke za prilagođavanje kao što su kostimi iz prethodnih izdanja, skinove likova za avatare, kao i licencirane artikle iz naših suradnji, što će omogućiti igračima da na svoj način urede svoje omiljene Tekken likove", navodi se u priopćenju.

Year 1 pass će dodati četiri nova lika za igru kao DLC, a prvi od njih je Eddy, koji ima novu frizuru i odjeću za Tekken 8, no njegov capoeira stil borbe je i dalje prisutan.

IGN je za ovu igru naveo da je riječ o "nevjerojatnoj evoluciji u serijalu s mnoštvom sadržaja za igrača, odličnim paketom alata za trening, sjajnim online iskustvom i uzbudljivom novom mehanikom, koja Tekken čini dinamičnijim nego ikad prije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.