Novi pokvareni Mercedes gorjet će pred Eurolineom

MILENKU MIKULIĆU iz Biograda novi Mercedes 270 CDI E klase, vrijedan 504.000 kuna, zadao je toliko muka da ga je odlučio spaliti pred zgradom Mercedesova zastupnika Eurolinea.

Kako je izjavio poduzetnik Mikulić za "Jutarnji list", nevolje su počele u studenome 2002. godine nakon što je automobil prošao 15.000 kilometara. U potpuno kompjutoriziranom automobilu radio se gasio sam od sebe, kao i mobitel i svjetla. Mikulić se ne sjeća svega, ali pamti da mu je jednom otkazao volan, jednom gas pri pretjecanju triju vozila. Dogodilo se i to da su se ugasila svjetla dok je noću vozio brzinom od 140km/h.

Od studenoga prošle godine Mercedes je na servisu, u Zadru i Zagrebu, bio ukupno 21 put, i kako su rekli Mikuliću, promijenjeno mu je dijelova u vrijednosti 300.000 kuna. Mercedesovi stručnjaci zamijenili su glavni elektronski mozak, no ni to nije pomoglo.

Tvrtka Mercedes obavijestila je Mikulića da se za zamjenski auto obrati generalnom zastupniku Eurolineu. Međutim, generalni zastupnik ga je uputio na poduzeće Mils karoseriju u Zagrebu gdje je auto kupljen, iako je Euroline jedini ovlašten za servis i proizvođačka jamstva.

Mikulićev Mercedes se od 19. travnja nalazi u ovlaštenom Mercedesovom servisu Contus u Zadru. Šefovi ga ne puštaju u blizinu auta ako ga ne želi preuzeti.

Budući da mu ne žele dati zamjenski auto, Mikulić je odlučio preuzeti Mercedes. U četvrtak će se uz pratnju policije odvesti u Zagreb, a u petak Mikulić namjerava spaliti pokvareni Mercedes pred zgradom Eurolinea.

Pročitajte više