Novi rekorder: Ovo je najstariji spot s više od milijardu pregleda na YouTubeu

Screenshot: YouTube

VIDEOSPOT za pjesmu "Bohemian Rapsody" grupe Queen dosegnuo je na YouTubeu brojku od milijardu pregleda i tako postao novi rekorder, odnosno, prvi spot stariji od 1990. godine koji je prešao tu respektabilnu brojku. Za to mu je trebalo nešto više od deset godina.

"Činjenica da naša glazba i dalje ima tako veliki utjecaj je nevjerojatna i zahvaljujemo vam na tome", objavili su na službenoj Facebook stranici članovi Queena, a za ovu prigodu fanovima su poklonili i remasteriranu HD verziju spota.

Spot za "Bohemian Rhapsody" premijerno je prikazan 20. studenog 1975. godine u emisiji "Top Of the Pops" i općenito se smatra prvim promotivnim glazbenim videospotom. Inspiriran je naslovnicom albuma "Queen II", a režirao ga je Bruce Gowers. Snimanje u studiju Elstree trajalo je samo tri sata. 

Povodom YouTube rekorda grupa je pokrenula i globalnu kampanju "You Are The Champions", kojom pozivaju fanove diljem svijeta da se uključe u kreiranje novih spotova. Plesači, pjevači, glazbenici i vizualni umjetnici, naime, imaju priliku biti u jednom od tri videospota, "A Kind Of Magic", "Bohemian Rhapsody" i "Don't Stop Me Now".

Pročitajte više