Ovo nisu ljudi: Gnjusne šale o mrtvima na koncertu Ariane Grande zgrozile svijet

Foto: Twitter/Instagram

BOSTONSKI novinar i pisac David Leavitt našao se na udaru zbog neukusne šale o terorističkom napadu na koncertu Ariane Grande, u kojem su poginule 22 osobe, a više od 50 ih je ozlijeđeno.

"Više potvrđenih smrti u Areni Manchester. Zadnji put kad sam slušao Arianu Grande, i ja sam skoro umro", napisao je ovaj novinar koji surađuje kao vanjski suradnik s CBS-om.

Prije nego što su mu objasnili koliko je njegov komentar neukusan, Leavitt je napisao još nekoliko komentara.

"Više od godinu dana sam mislio da je Ariana Grande nešto što naručujete u Starbucksu", napisao je.

Nakon toga uslijedili su brojni bijesni komentari, u kojima je između ostalog nazvan "zlim gadom" te je CBS-u upućen zahtjev da prekinu suradnju s njim te drugim medijskim kućama da ga ne angažiraju.

Čini se da je Leavitt potpuno nesvjestan što je to loše u njegovim komentarima, jer je kasnije napisao "Prerano?". Ipak, 45 minuta kasnije obrisao je svoje Tweetove.

"Žao mi je što sam vas uvrijedio. Nisam shvaćao razmjere tragedije. Uvijek imam glupe šale kad se nešto širi društvenim mrežama. Moja sućut obiteljima", napisao je.

On doduše nije jedini koji se na račun tragedije počeo šaliti, a razmjer neukusnih šala je toliki da su neke medijske kuće objavile članke s naslovima "Sad nije vrijeme za šale o Ariani Grande". 

Pročitajte više