Novinar o španjolskoj kraljici Letiziji: Ona je hladna, nezrela i pasivno agresivna

Foto: EPA

Nakon što je zbog svoje prve knjige o španjolskoj kraljici Letiziji, naziva Letizia & I, iznio teške optužbe na njezin račun te zbog toga dobio otkaz u španjolskim novinama El Mundo nakon 20 godina rada, novinar Jaime Peñafiel je sada u novoj knjizi iznio nove optužbe na kraljičin račun.

Peñafiel je u prvoj knjizi ustvrdio kako je Letizia imala izvanbračnu aferu s bivšim šogorom Jaimeom del Burgom, a sada je objavio knjigu Letizia‘s Silences, u kojoj kraljicu naziva "hladnom, emocionalno nezrelom i pasivno agresivnom", dodajući kako je obitelj kralja Felipea VI mrzi.

Već u uvodnom poglavlju 91-godišnji španjolski novinar senzacionalno tvrdi kako je sve u Letizijinu svijetu "slomljeno", a sve zbog njezine navodne "prijevare, preljuba i izdaje". Nadalje tvrdi kako Letizia ima "hladnu, neuništivu i odlučnu auru o sebi", ali i da kraljeva odluka da šuti o optužbama pokazuje njezinu emocionalnu nezrelost, jer je šutnja, kako on tvrdi, način kontroliranja, ali i kažnjavanja drugih ljudi.

Tvrdi da je pasivno agresivna prema suprugu

Peñafiel je ustvrdio i kako se kraljica pasivno agresivno ponaša prema svom suprugu i to zato što je njezina svekrva, kraljica Sofija, ali i šogorice Cristina i Elena, mrze. Priče o tome kako se par upoznao godinama su se mijenjale, no Peñafiel tvrdi kako se Felipe zaljubio u svoju buduću suprugu dok ju je gledao kako vodi vijesti, a kada su počeli izlaziti, Letizija je navodno testirala Felipeove osjećaje prema njoj čestim izbivanjima i putovanjima.

"Bila je to strategija jer je njezina odsutnost jako teško padala zaljubljenom Felipeu, koji je razdvojenost smatrao najgorim zlom", ustvrdio je autor knjige.

Pročitajte više