Novinarka ispričala iskustvo s Liottom: Nije ga zanimalo da mu ljudi plješću

Screenshot: YouTube

POVODOM iznenadne smrti Raya Liotte (67) novinarka The Guardiana Hadley Freeman prisjetila se intervjua koji je vodila s glumcem. Intervju je The Guardian objavio pod naslovom "Intervjuirati Raya Liottu bilo je jedinstveno iskustvo - bio je glumac koji se nije pretvarao", a napisan je nakon izlaska filma Svi sveci mafije (The Many Saints of Newark). U prequelu kultnih Sopranosa Liotta je glumio dvojicu likova, Alda "Hollywood Dick" Moltisantija i njegovog brata Sala "Sallyja" Moltisantija.

"Kad sam nazvala Raya Liottu da s njim porazgovaram o njegovoj stvarno odličnoj glumi u (podcijenjenom) prequelu Sopranosa, pripremila sam se na najgore. Telefonski intervjui su često u najmanju ruku nezahvalni. Često je teško doprijeti do osobe preko telefona, a čula sam i da Liotta zna biti težak, grub, bezobrazan", započela je novinarka svoje prisjećanje.

Glumac koji nije prodavao maglu

"Za neke glumačke zvijezde, poput Toma Hanksa ili Meryl Streep, možda ne znaš kakve su zapravo, ali si prilično siguran da će ti dati dobar intervju. S Liottom nisam znala što očekivati", napisala je Freeman tumačeći kako je Liotta bio uvjerljiv u "ulogama psihopata u filmovima poput Čudesne djevojke, Dobrih momaka ili Svih svetaca".

Nakon što je razgovarala s Liottom, zaključila je kako je on jednostavno potpuno svoj. "Ovo možda zvuči kao izbjegavanje odgovora, ali rijetko je intervjuirati glumca koji ti nimalo ne prodaje maglu. Naposljetku, oni su svi istrenirani da glume, da budu voljeni, da dobiju aplauz. Liotta je za to bio potpuno nezainteresiran", tvrdi Hadley Freeman.

"Nije se ulizivao"

"Liotta nije bio tipičan glumac", nastavila je. "Zapravo, kako mi je rekao, uvijek je mislio da će završiti u građevini. I možda mu je upravo taj nedostatak pretenzije omogućio da bude tako talentiran glumac, zbog kojeg sam bila uzbuđena kad ga vidim na ekranu. Nije se ulizivao i možda mu je to malo zakočilo karijeru i spriječilo ga u tome da nakon Dobrih momaka dobiva samo velike uloge", napisala je novinarka.

"Ali to je OK. Bio je odličan i u komedijama, u Modernoj obitelji ili Slobodnim strijelcima", zaključila je Freeman. Za kraj je ponovila kako je bio izravan jer je glumu čuvao za filmove i kako je tužno što ga nećemo gledati u novim ulogama.

Pročitajte više