Otišla je na spoj s tipom, a ono što je on rekao o njenom izgledu ju je slomilo

Foto: Press

"MOJ prvi spoj s Jordanom išao je dobro dok on nije nabacio čudnu šalu o mom izgledu. 'Sreća da nemaš ništa među zubima jer ti toliko strše da ono - wow', rekao je", započela je svoju priču novinarka Huffington Posta Tammy Rabideau.

"Počeo me imitirati da pokaže kako izgledam - očito nešto između piranje i vjeverice. Za većinu ljudi ovo možda i ne bi bila velika stvar. Ali za mene - nekoga s dugom poviješću tjelesnog dismorfnog poremećaja - ovo je bilo nešto što me slomilo", napisala je novinarka u tekstu o neugodnom iskustvu sa spoja s tipom kojeg je upoznala preko dejting aplikacije.

Priznala je i da ju je netom prije spoja uhvatila nervoza zbog tjelesnog dismorfnog poremećaja s kojim se bori cijeli život. "Izlasci s tim poremećajem uvijek su mučni. Uhvati me tjeskoba", prepričava.

"Moja borba s tjelesnim dismorfnim poremećajem započela je prije nekoliko desetljeća nakon što sam pretrpjela mentalni slom u 28. godini. Kao što je to uobičajeno kod ovog poremećaja, nisam vjerovala liječničkoj dijagnozi ili preporukama. Nisu mi trebali psihoterapija ili lijekovi. Trebao mi je plastični kirurg, kirurg i ortodont. Vjerovala sam da je to jedini način. To je bio tek početak dugog i bolnog puta", prisjetila se.

Opisala je i koliko joj je trebalo da napokon pronađe pravu terapiju te da se pomiri sa svojim izgledom, a sve se to skoro pa u sekundi srušilo zbog jednog neopreznog komentara.

"Jordan je, možda, bio bezosjećajan i neoprezan u primjedbama na moje lice, ali zasigurno nije mogao znati težinu svojih riječi i utjecaja koji bi oni mogli imati na mene. Ali u tom je trenutku boravak u njegovoj nazočnosti bio previše bolan. Odmah sam završila s tim spojem, rekavši mu da se moram rano dignuti ujutro", kaže Tammy.

On ju je upitao želi li da se ponovo nađu, na što je ona rekla da može, znajući da se to nikad neće dogoditi.

"Prestala sam komunicirati s Jordanom i vratila se terapiji. Bilo je to prije više od godinu dana, samo dva tjedna prije nego što je zemlja upala u pandemiju. Terapija, zajedno sa samoćom koju je pružala karantena, omogućila mi je da ozdravim i vratim svoj um na pravi put. Prije nekoliko tjedana vratila sam se na aplikaciju za spojeve i nedavno naletjela na muškarca po imenu Matt. Matt je pet godina mlađi od mene, tetoviran i zgodan. Vojni veteran koji sada radi kao inženjer, drag je preko poruka. Dogovorili smo ručak u nedjelju. Nisam izliječena od svog tjelesnog dismorfnog poremećaja i možda nikad neću biti. Nadalje, ne postoji jamstvo da će spoj dobro proći. Ali ono što je preda mnom je izbor. Odabirem živjeti - uz borbe, nesavršenosti i sve ostalo", zaključila je.

Dismorfni poremećaj spada u skupinu opsesivno-kompulzivnih poremećaja, a označava posebnu zaokupljenost s jednim ili više uočenih nedostataka u fizičkom izgledu. Procjenjuje se, piše Huffington Post, da u SAD-u od tog poremećaja pati između pet i 10 milijuna ljudi.

Pročitajte više