Nutricionistica tvrdi: Uz ovaj sastojak krumpiri će uvijek ispasti savršeno pečeni

Ilustracija: 123RF

RIJETKO tko ne voli dobro ispečene i hrskave krumpire, a nutricionistica Laura Ford otkrila je recept s kojim će krumpiri uvijek ispasti baš takvi, piše Daily Mail.

Način na koji ih ona sprema podijelila je na društvenim mrežama te je otkrila da koristi oguljene crvene krumpire, ekstra djevičansko maslinovo ulje, lovorov list, začine, sol, papar i - med.

"Ovaj pečeni krumpir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti", rekla je.

Recept

"Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći dvije minute dok se maslac ne otopi. Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem."

"Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krumpira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom", otkrila je.

Njen recept brzo se proširio društvenim mrežama, a je li učinkovit, morat ćete provjeriti sami.

Pročitajte više