O. J. Simpson je bio zaboravljen u medijima - do pojave Kardashianki

Foto: Profimedia

SVJETSKI mediji prenose da je umro O. J. Simpson.

Bivši igrač američkog nogometa široj javnosti najpoznatiji po suđenju za ubojstvo bivše supruge i najboljeg prijatelja, O. J. Simpson, umro je sa 76 godina od raka. Posrnuli sportaš 1995. godine bio je u svim svjetskim medijima, ali razlog nisu bile sportske pobjede. Te godine O. J. bio je glavni junak jednog od najpoznatijih i najpraćenijih suđenja u povijesti SAD-a.

Smrt bivše supruge

12. lipnja 1994. godine Nicole Simpson i njezin prijatelj Ron Goldman pronađeni su mrtvi. Nicole je bila bivša žena O.J. Simpsona, a 1992. godine, nakon sedam godina braka, podnijela je zahtjev za razvod.

Dvije godine kasnije ubijena je u svom domu. Policajci su prizore pronađene u njezinom domu opisali kao stravične. Ubojica je 35-godišnjoj Nicole prerezao vrat od uha do uha i izbo ju nožem. S njom je tog kobnog dana bio i 25-godišnji Ron Goldman, njezin prijatelj.

Na njegovom tijelu pronađeno je skoro 60 ubodnih rana, a obdukcijom je utvrđeno da ga je ubojica strateški mučio ubodima prije nego što mu je oduzeo život fatalnim ubodom u vrat. Policija je za ubojstvo osumnjičila O.J. Simpsona i uhitila ga, a u studenom 1994. godine započelo je suđenje koje je pokrenulo pravu medijsku ludnicu.

3. listopada 1995. godine porota je Simpsona proglasila nevinim.

Robert Kardashian 

Odvjetnik koji je branio O. J. Simpsona napravio je nevjerojatan posao. Odvjetnik se zvao Robert Kardashian, a mlade generacije znaju ga tek kao oca Kim, Kourtney i Khloe Kardashian, koje su s polusestrama Kylie i Kendall u proteklih dvadeset godina postale planetarne reality zvijezde.

Fred Goldman, otac Rona Goldmana, dao je intervju za Daily Mail uočio 20. godišnjice tragedije u kojoj je izgubio sina. Tvrdi kako je za ovakvu presudu kriv Simpsonov odvjetnik Robert Kardashian. U intervjuu je optužio Kardashiana da je u noći ubojstva iz Simpsonove kuće u aktovci iznosio dokaze.

"Ti dokazi presudili bi ubojici", kaže Goldman, koji Simpsona do kraja nije mogao nazvati njegovim imenom i nazivao ga je ubojicom.

Roberta Kardashiana njegove kćeri redovito su spominjale u reality showu, a nisu preskočile ni O.J. Simpsona. Kris Jenner, majka klana Kardashian koja se od Roberta Kardashiana razvela 1991. godine, bila je bliska prijateljica Nicole Simpson te jednom prilikom priznala da je znala da ju je O.J. zlostavljao. Ironično, zatvora ga je spasio njezin bivši suprug Robert Kardashian.

Kardashian je umro 2003. godine. Simpson je u međuvremenu osuđen zbog oružane pljačke te je u zatvoru bio od 2008. do 2017. godine.

Pročitajte više