Vidojevu smrt preispitivao je i njegov otac: "Od Danijele nema ni traga. Što krije?"

Foto: Robert Anic/PIXSELL

O SMRTI Vidoja Ristovića posljednjih mjesec dana kružile su razne informacije. Danas su napokon objavljeni rezultati obdukcije te se saznalo da je Ristović umro 8. svibnja 2022. godine u 00:22 uslijed upale srčanog mišića, najvjerojatnije virusnog podrijetla.

Toksikološkom analizom utvrđeno je da je Ristović bio teško alkoholiziran i imao 2.83 promila u krvi. Također je konzumirao sedative, ali u količini koja nije bila dovoljna da sami po sebi izazovu smrt.

>>Kruže neprovjerene informacije o smrti Vidoja Ristovića, tužiteljstvo traži obdukciju

Da je povjesničar umjetnosti umro u noćnim satima srpski su mediji prenosili odmah nakon smrti, no ubrzo nakon toga se počela širiti vijest da je Vidoje umro u nedjelju u 10 sati ujutro. Pisalo se tad da je Vidoje u trenutku smrti bio na masaži koju je ranije dogovorio te da mu je tamo naglo pozlilo.

Više javno tužilaštvo u Beogradu odmah je naložilo obdukciju i toksikološko vještačenje tijela. 

"Još uvijek mi je teško, nisam skroz došla sebi, a vidim da mnogi nemaju razumijevanja. Što se tiče uzroka Vidojeve smrti, što se tu ima komentirati. Ta pitanja o maserki me vrijeđaju, ništa neću poduzimati i ne znam koji su moji daljnji koraci", govorila je Nikolina Ristović nakon smrti supruga.

Otac bio sumnjičav oko uzroka smrti

No, nekoliko tjedana kasnije, smrt 44-godišnjeg kolekcionara počeo je preispitivati i njegov otac Viktor, poznatiji kao Miša Grof.

Za srpske medije rekao je da vjeruje da Vidojeva maserka, Danijela Bojić, zna pravi razlog njegove smrti, ali se boji o tome pričati. "Nalazi još nisu stigli i ne znam kad će. Otkako mi je umro sin, ne znam što je uzrok, a što se Danijele tiče, mi se nismo čuli. Ne čudi me što neće ništa govoriti, ona je u strahu, ne znam što krije. Nemam drugo objašnjenje", rekao je Miša tad.

"Kada sam bio u stanu kod nje, ništa mi nije rekla jer nisam razgovarao s njom. Postavio sam joj jedno pitanje, a ono je bilo zašto odmah nije zvala hitnu. Prošlo je više od pola sata otkako je Vidoje umro, a pomoć je stigla kasnije. Zanima me što se dogodilo u tom stanu. Od Danijele nema ni traga ni glasa. Čekam nalaze kako bih je tražio da mi objasni kako i što", dodao je.

Jedna od najbogatijih kolekcionarskih obitelji Srbije

Vidoje Ristović rođen je 25. srpnja 1978. godine u Beogradu. Bio je srpski poduzetnik i kolekcionar umjetnina. Njegova obitelj najbogatija je kolekcionarska obitelj u Srbiji. Kao strastveni kolekcionar i poznavatelj umjetnina, Ristović je za života skupio komade koji vrijede milijune. 

Kada je dospio u hrvatske medije mnogi su ga znali samo kao supruga poznate voditeljice. Međutim, u Srbiji i nije bio toliko nepoznat. 

Njegov otac, Viktor Ristović, kojeg u Srbiji zovu Miša Grof, obogatio se devedesetih. Viktora Ristovića mediji u Srbiji često su dovodili u vezi s Arkanom, čiji je bio prijatelj. Čak je i jedan od Arkanovih sinova u svojoj knjizi spomenuo kako je Arkan devedesetih kupovao slike od Ristovića i, kako se navodi, nije žalio novac.

Vidoje se s Nikolinom Ristović vjenčao 2013. godine u Monte Carlu. Par je na ceremoniji ugostio 70 najbližih ljudi, a svima im je bio plaćen put privatnim avionom u Monte Carlo, kao i limuzine i smještaj. Svadba je navodno koštala gotovo tri milijuna kuna. Imaju kćer Unu Sofiju. Ristović je iz prvog braka imao i kćer Mateu.

Vidoje je znao završiti i u crnoj kronici. Poznat je beogradskoj policiji otkako je netom prije vjenčanja s Nikolinom uhićen zbog nezakonitog nošenja oružja. Na Višem sudu u Beogradu osuđen je na kaznu kućnog zatvora u trajanju od šest mjeseci, a prema savjetu odvjetnika, tijekom suđenja je priznao krivnju pa je, umjesto u ćeliji, služio kaznu u svojoj kući, bez mogućnosti izlaženja.

Pročitajte više