Obitelj iz Petrinje smještaj našla u Zadru: Grozno je bilo... Noćas nismo spavali

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

ZADRANIN Alen Perić bio je među prvima u Hrvatskoj koji su putem društvenih mreža ponudili smještaj žrtvama potresa u Petrinji, a prva obitelj iz Petrinje stigla je u Zadar već jučer.

Riječ je o obitelji Kovačević.

"Muž nas je dovezao, a on se vraća... Za smještaj smo saznali sasvim slučajno. Kćer je naišla na oglas i ja sam odmah nazvala gospodina i prezahvalna sam mu", rekla je majka.

"Grozno je bilo. Noćas nismo spavali jer se još ne možemo opustiti. Prva stvar koju je dijete pitalo kad smo stigli je bilo: Jel' drma krevet? Još smo pod dojmom svega."

"Krovovi su otišli, stakla, prozori...Jedva smo izašli. Da nije suprug došao s posla i maknuo ormare koji su pali, ja ne znam kako bih ja sama s djecom izašla van", ispričala je o strašnom iskustvu i rekla da su cijeli dan proveli na ulici, prije nego su se zaputili za Zadar.

Alenov oglas počeo se širiti društvenim mrežama vrlo brzo nakon potresa, a njegova gesta dirnula je mnoge. Alen Perić za medije je rekao da su ga, nakon što je objavio oglas, počeli zvati sa svih strana.

"Zvali su me i oni koji traže smještaj i oni koji nude. Mi smo primili sad ljude koliko ih stane, a ove ostale smo slali u Zaton. Pomoć stvarno dolazi od svugdje", objasnio je.

Pročitajte više