Obitelj Marine Tucaković otkrila njenu zadnju želju: "Nikad nije voljela patetiku..."

Foto: Instagram

NAKON smrti autorice Marine Tucaković oglasila se njezina obitelj. Poslali su priopćenje srpskom portalu Nova.rs u kojem opisuju okolnosti njezine smrti te otkrivaju detalje sprovoda i komemoracije.

"Naša draga supruga i majka, Marina Tucaković, preminula je 19. septembra u 67. godini života, uslijed komplikacija izazvanih oboljenjem covid-19 nakon višegodišnje borbe s rakom. Umrla je brzo, par dana nakon što je hospitalizirana. Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a covid ju je uspio pokositi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kući, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina", piše u početku priopćenja.

Obitelj napominje kako se Marina odgovorno ponašala tijekom pandemije i pazila je da se ne zarazi, a da cjepivo nije uspjela primiti zbog terapije koja joj je nedavno završila.

"Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja", kaže obitelj.

Zahvalili su za svu podršku i sućut koju su primili nakon njezine smrti. 

"Hvala i svima koji su bili uz Marinu od prvog dana kad je saznala da je bolesna – značio nam je svaki izraz prijateljstva u svim teškim trenucima. Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cijenjena i kao čovjek i kao umjetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na glazbenu scenu Srbije i regije je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti", kaže obitelj. 

Zatražili su javnost da poštuje njihovu privatnost i želje u ovim teškim trenucima te su otkrili koja je bila Marinina posljednja želja.

"Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kom je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u obiteljskoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana. Nije voljela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže obitelji i prijatelja, uz prisustvo svećenika i opijelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo da se oprostimo od nje bez prisustva publike i novinara", poručuje obitelj.

"Kako bi ispoštovali njene prijatelje, suradnike, štovatelje, a i javnost, bit će održana komemoracija nakon 40 dana žalosti. Točan datum i mjesto događaja bit će naknadno priopćeno, pod okriljem uprave grada. Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru", rekla je obitelj.

Marina je preminula u 68. godini, a iza sebe je ostavila supruga Aleksandara Radulovića i sina Milana Laću.

Pročitajte više