Obitelj Salaj priprema dosad najraskošniju Božićnu bajku s čak 2,5 milijuna lampica

Foto: Davor Kirin

JEDNA od najpoznatijih manifestacija kontinentalne Hrvatske, Božićna priča obitelji Salaj u Grabovnici, počinje 1. prosinca i trajat će sve do 14. siječnja.

Šesnaesta po redu Božićna priča zasjat će s preko 2,5 milijuna svjetlećih lampica uz pregršt noviteta koje će posjetitelji moći vidjeti svakim danom od 15 do 21 sat, uključujući vikende i blagdane.

Ovogodišnja manifestacija najzahtjevnija je dosad te su pripreme postavljanja lampica započele još početkom rujna i trajat će sve do samog otvorenja, dok su se ostali radovi na imanju izvodili tijekom cijelog ljeta. Preko 120 000 posjetitelja koji se očekuju ove godine moći će uživati u proširenoj šetnici, klizalištu, ponudi rukotvorina i proizvoda domaće radinosti u Advent selu, svakodnevnom vatrometu, animatorima za najmlađe i bogatoj gastronomskoj ponudi.

"Kada sam, prije 16 godina, krenuo ukrašavati svoje imanje da bih obitelji pružio poseban božićni ugođaj koji osobno u djetinjstvu nisam imao, nisam mogao ni zamisliti da će doseći toliku posjećenost. Svake godine kada upalimo sve lampice, sreća i zadovoljstvo koje osjećamo svakako su vrijedni sveukupnog truda, radova i neprospavanih noći koje pripreme za Božićnu priču zahtijevaju. To je ostvarenje mog sna iz djetinjstva, rekao je inicijator manifestacije Zlatko Salaj.

Broj posjetitelja povećava se iz godine u godinu, stoga je, osim posjetitelja iz cijele Hrvatske, već najavljen i dolazak velikog broja grupa iz Mađarske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Italije, a očekuju se i posjetitelji izvan granica Europe.

Obitelj Salaj započela je uređivati svoje dvorište božićnim lampicama prije 16 godina. Godinama, uz
veliki trud i entuzijazam, postala je najznačajnija manifestacija kontinentalnog dijela Republike
Hrvatske.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Božićnu bajku obitelji Salaj, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Božićna bajka obitelji Salaj.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više