Objavila fotografiju grudi nakon dvostruke mastektomije i poslala snažnu poruku svim ženama svijeta

Foto: Instagram

AMANDA NIELLO (31) iz Alama u Kaliforniji na Instagramu je objavila fotografiju nakon dvostruke mastektomije kako bi potaknula ljude da redovito provjeravaju svoje tijelo.

Amanda je mastektomiji podvrgnuta 2015. godine, nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke. Iako su od operacije prošle dvije godine, Amanda je još uvijek pod dojmom onoga što joj se dogodilo. Na Instagramu je tako prije nekoliko dana objavila fotku tijela ubrzo nakon mastektomije.

"Prije dvije godine kirurški su mi odstranjene obje dojke zbog karcinoma. Iako ponovo imam kosu, a moje grudi izgledaju prilično dobro nakon rekonstrukcije, nikad se neću osloboditi osjećaja straha da će se vratiti ono što me je pokušalo ubiti", napisala je, između ostalog, Amanda.

Svoj put do izlječenja dokumentirala je i na blogu "Thanks, I Have Cancer" gdje je opisala kako je bolest utjecala na njezin život. Napominje kako je vrlo zahvalna ljudima koji ju prate te koji su bili uz nju, ali da još uvijek žali za nekim odnosima jer se ljudi nisu mogli nositi s njezinom bolešću.

"Život je lud, tužan, radostan i divlji i nikad nećemo znati što nas čeka sutra, ali ako barem možemo pokušati spriječiti bolest, učinimo to. Pregledajte se danas, idite kod doktora, razgovarajte o zdravlju, plešite, trčite, skačite i nastavite živjeti, bez obzira na to koliko to ponekad bilo teško", poručila je Amanda.

Njezina objava preplavljena je riječima podrške, a mnogi su joj zahvalili što je podijelila fotografiju i uputila riječi ohrabrenja.

Pročitajte više