Objavljena lista najljepših europskih plaža. Na popisu se našle i četiri hrvatske

Foto: Simun Ascic/Shutterstock/ Srecko Niketic/PIXSELL

PORTAL Book Retreats objavio je listu najljepših europskih plaža u 2024. godini, a među njima su se našle čak četiri hrvatske, piše Croatia Week. Istraživanje je obuhvatilo 200 plaža u 16 europskih zemalja, koje su rangirane prema ključnim čimbenicima, poput sigurnosti, pristupačnosti i kvaliteti mora. 

Najljepšom europskom plažom u 2024. proglašena je plaža La Concha u Španjolskoj, zemlji koja je predstavljena kao ultimativno odredište za ljetni odmor, a na listi su se našle i četiri hrvatske plaže, od kojih su čak tri dospjele u top 10. 

Plaža Pasjača 

Na trećem mjestu liste našla se plaža Pasjača kod Konavala, okružena visokim liticama i kristalno čistim morem. Inače jedna od najpopularnijih plaža na Instagramu osvojila je visokih 4.22/5 te ocjenu popularnosti 0.51/1 te peto mjesto prema kriteriju pristupačnosti. 

Galebove stijene 

Na osmom mjestu nalazi se plaža Galebove stijene u Puli, okružena prekrasnom prirodom, špiljama i visokim liticama. 

Plaža Mala Raduča 

Deveto mjesto liste zauzela je plaža Mala Raduča koja se nalazi u Primoštenu. Prekrasna šljunčana plaža smještena je tik uz gradsku šetnicu u Primoštenu te nudi bajkovit pogled na staru gradsku jezgru. 

Plaža Oprna   

Posljednja hrvatska plaža s liste našla se na 18. mjestu, a smještena je u zaljevu u neposrednoj blizini Stare Baške na otoku Krku. Iako slovi za jednu od najnepristupačnijih plaža, mnogi je smatraju jednom od najljepših, a CNN ju je svrstao među 11 najboljih plaža u Hrvatskoj. 

Inače, osim navedenih hrvatskih plaža, na listi 10 najljepših našle su se i plaža Praia da Falésia (Portugal), Las Canteras (Španjolska), Lama Monachile (Italija), Cala Comte (Španjolska), plaža Tuerredda (Italija) i plaža Marinha (Portugal).

Pročitajte više