Objavljena prva fotka iz filma o Amy Winehouse, glavna glumica joj nevjerojatno sliči

Foto: Press

STUDIOCANAL je objavio prvu fotografiju iz nadolazećeg biografskog filma o pjevačici Amy Winehouse, Back to Black.

Na fotografiji vidimo glumicu Marisu Abelu u ulozi prerano preminule pjevačice. Film, čije je snimanje započelo ovaj mjesec, režira Sam Taylor-Johnson, najpoznatiji po filmovima 50 nijansi sive i Nowhere Boy. Back to Black pratit će "živahni život Amy Winehouse u Londonu u ranim godinama i njezino intenzivno putovanje do slave", piše Variety.

Abela je najpoznatija po ulozi privilegirane, ali problematične Yasmin Kara-Hanani u HBO-ovoj seriji Industry, a britanska glumica također je glumila u televizijskoj seriji Cobra, u kriminalističkom trileru Rogue Agent te u drami She Is Love.

"Nije bila samo talent, bila je genijalna"

Scenarij za Back to Black napisao je Matt Greenhalgh, koji je zadnji put radio s Taylor-Johnsonom na Nowhere Boyu, biografskom filmu o djetinjstvu Johna Lennona, tako da njih dvojica već imaju iskustva sa stvaranjem igranog filma o glazbenoj ikoni.

"Moja veza s Amy započela je kad sam napustio koledž i visio u kreativno raznolikoj londonskoj četvrti Camden. Dobio sam posao u legendarnom Koko clubu i još uvijek mogu osjetiti miris svakog štanda na tržnici, vintage trgovine i ulicu... Nekoliko godina kasnije Amy je napisala svoje izrazito iskrene pjesme dok je živjela u Camdenu. Kao i kod mene, postao je dio njezine DNA. Prvi put sam je vidio kako nastupa na talent showu u Ronnie Scott's Jazz Clubu u Sohou i odmah je bilo očito da nije samo talent, bila je genijalna", rekao je ranije Taylor-Johnson.

"Kao filmaš ne možeš tražiti više. Osjećam se uzbuđeno i ponizno što imam priliku realizirati na filmu Amynu predivno jedinstvenu i tragičnu priču popraćenu najvažnijim dijelom njezine ostavštine - njezinom glazbom. Potpuno sam svjestan odgovornosti i sa svojim suradnikom na scenariju, Mattom Greenhalghom, stvorit ću film koji ćemo svi zauvijek voljeti i cijeniti. Jednako kao što i osjećamo prema Amy", dodao je.

Pročitajte više