Objavljene fotografije Emira Kusturice kako gleda Sarajevo iz helikoptera

Foto: Iskra.co

BOSANSKOHERCEGOVAČKIM medijima kruže slike s portala Iskra.co na kojima se vidi Emir Kusturica koji u helikopteru kruži Sarajevom i razgledava rodni grad, a novinari se pitaju što je slavni redatelj htio poručiti ovim fotografijama.

Na spomenutom portalu piše da su slike objavljene povodom četrdesete obljetnice premijere kultnog Kusturičinog filma Sjećaš li se Dolly Bell? za kojeg je kao redatelj dobio Zlatnog lava u Veneciji.

U filmu čija se radnja događa u Sarajevu šezdesetih godina prošlog vijeka igraju velika filmska imena ovih prostora: Slavko Štimac, Slobodan Aligrudić, Ljiljana Blagojević, Mira Banjac i Pavle Vuisić.

Emir Kusturica je napustio Sarajevo 1989. godine. 2005. godine se krstio u srpskoj pravoslavnoj crkvi uzevši krsno ime Nemanja. 

Kusturica je 2009. godine ekipu emisije Nedjeljom u 2 izbacio sa svog imanja na Mokroj Gori usred snimanja emisije te im zaplijenio snimljeni materijal. Stanković ga je pitao zašto je pio viski s Miloševićem za vrijeme opsade Sarajeva i još niz pitanja koja su naljutila redatelja.

Pročitajte više