Objavljene nominacije za Zlatni globus, Angelinin "U zemlji krvi i meda" na korak do prve nagrade



OBJAVLJENE su nominacije za nagradu Zlatni globus koja vrlo često predvidi tko bi mogao dobiti najprestižniju svjetsku filmsku nagradu, Oscara. Nominacije su objavljene u kalifornijskom Beverly Hilton hotelu pod vodstvom holivudskog veterana Woodyja Harrelsona, lijepe Sofije Vergare, seksi Škota Gerarda Butlera i Rashide Jones.

Sve su oči uprte u nominirane za najbolji igrani dramski film, a čini se da je ovo godina Georgea Clooneyja. Najpoželjniji holivudski neženja ima čak dva uratka među nominiranima za najbolji film, "Nasljednici" i "Martovske Ide". Ostali nominirani su "Tajni život kućnih pomoćnica", Spielbergov "Put rata", "Hugo" i Brad Pittova "Igra pobjednika".

Za najbolji film u kategoriji komedija ili mjuzikla nominirani su "50/50", "Umjetnik", "Djeveruše", "Ponoć u Parizu" i "Moj tjedan s Marilyn". Za najboljeg glumca u televizijskoj humorističnoj seriji nominirani su Alec Baldwin za "Televizijska posla", David Duchovny za "Californication", Johnny Galecki u "Teoriji velikog praska", Thomas Jane za "Hung" i bivši "prijatelj" Matt LeBlanc za "Epizode".

Nama možda najzanimljivije nominacije su one za najbolji strani film gdje su nominirani "The Flowers of War", "The Kid With a Bike", "A separation", "The Skin I Live In" te redateljski prvijenac Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda". Ukoliko Angie dobije nagradu, ovo bi mogao biti jako dobar početak njezine redateljske karijere, iako nije uspjela dobiti nominaciju za najboljeg redatelja. U toj kategoriji ove godine nema žena, pa imamo Woodyja Allena za "Ponoć u Parizu", Georgea Clooneyja za "Martovske Ide", Michela Hazanaviciusa za "Umjetnika", Alexandera Paynea za "Nasljednike" i Martina Scorsesea za "Hugo".

Dodjela Zlatnih globusa je zakazana za 15. siječnja, a dodjelu će po treći put voditi nezamjenjivi engleski komičar Ricky Gervais.

Pročitajte više