Objavljeni tajni dosjei: Michaelu Jacksonu provalili u kuću i prijetili smrću

KONAČNO su objavljeni tajni dosjei o Michael Jacksonu, koji se mogu vidjeti i na internetskim stranicama FBI-a.

Više od 600 stranica Michaelovog dosjea nije objavljeno u cijelosti. Objavljeno je samo tristotinjak stranica koje se uglavnom tiču prijetnji pjevaču. Nepoznati mu je muškarac 1993. poslao pismo u kojem mu poručuje da će ubiti prvo njega, a zatim i još nekoliko osoba, među kojima i tadašnjeg predsjednika SAD-a Georga Busha starijeg. Policija ga je ubrzo uhitila, on je priznao krivnju i osuđen je na dvogodišnju zatvorsku kaznu.

Tajne snimke zlostavljanja djece, puno ispitanih svjedoka i niti riječi o kontroverznoj smrti

Osim tog spisa, objavljeni su i oni koji se tiču navodnog Jacksonovog zlostavljanja dječaka. Osim agenata FBI-a u los Angelesu, u istrazi tog slučaja sudjelovali su i agenti u New Yorku i Londonu, a potencijalne su žrtve bile ispitivane i na Filipinima.  FBI je istraživao Jacksona za seksualno zlostavljanje sve do 2004. godine. Otkrivena je i VHS snimka na kojoj je navodno i dokumentirano Michaelovo iskorištavanje djece. Nikada se neće saznati je li to uistinu bilo na snimci s obzirom da je bila vrlo loše kvalitete.

Pjevačevi su se obožavatelji nadali da će među objavljenom dokumentacijom biti objavljeni i detalji ili nove informacije oko Michaelove smrti. Za sada još ništa takvo nije objavljeno, ali možda bude u skoro budućnosti jer je od smrti kralja popa prošlo tek pola godine.

Pročitajte više