Objavljeno je kada će se održati Dora, uvodi se i nekoliko promjena

Foto: Facebook

NA mrežnim stranicama Hrvatske radiotelevizije objavljen je i otvoren natječaj za Doru 2022., koji u odnosu na lanjski donosi nekoliko promjena.

Iduće natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se u veljači, a sudjelovat će 14 pjesama. Pjesma koja ide na Eurosong bit će odabrana kombinacijom stručnog žirija i televotinga, kao što je bio slučaj i prethodnih godina. Za razliku od lanjskog izdanja, vraća se pravilo o minimalno šest osoba na pozornici, a ono što je potpuna novost je da se skladba koja će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu neće smjeti dorađivati. Također, ostaju nasnimljeni prateći vokali.

HRT zadržava pravo, u svrhu promocije, objaviti jednominutne isječke pjesama koje će se natjecati. Cijeli pravilnik možete pročitati ovdje, a zainteresirani se mogu prijaviti na ovom linku.

Podsjetimo, pobjednik ili pobjednica Dore na izbor će ići u Italiju, gdje je Eurosong dovela grupa Maneskin pobijedivši hitom Zitti e Buoni. Naša predstavnica Albina Grčić nije uspjela izboriti finale Eurosonga iako su joj ga mnogi predviđali.

Pročitajte više