"Oće k***c": Eksplicitna pjesma Zagrepčana postala hit u regiji

Foto: Facebook

NA YOUTUBEU je nedavno osvanula pjesma eksplicitnog naziva "Oće k***c" koja je postala pravi hit, a trenutno broji 3,6 milijuna pregleda. Tko stoji iza nje?

Kuku$ Klan iz Zagreba, osim što osvajaju top ljestivce i proširuju vojsku obožavatelja svojom glazbom, to čine i osebujnim stilom te načinom prezentacije regionalnoj publici.

"To je najtvrđa trap stvar u regiji, a pjesma govori sama za sebe. Kada smo vidjeli koliki uspjeh postiže pjesma, rekli smo: 'Hvala ku*cu!'" kažu za Index članovi KUKU$ Klana.

KUKU$i su zagrebačka trap grupa koja na sceni djeluje od 2012. godine, a čine ju Hilj$on Mandela (Ivan Hilje), Goca R.I.P. (Ivan Godina) i Iso Miki (Mislav Kljenak). Trojka je dosad izdala osam projekata od čega su četiri kolaborativna, a četiri kao samostalni izvođači. "Uz to smo snimili i hrpu singlova i featova", dodaju dečki.

Ipak, "Oće k***c" nije jedini hit iz njihove produkcije koji je osvojio regionalne obožavatelje trap glazbe: "Svakim novim potezom nadmašujemo sami sebe. Najveći uspjeh do sada nam je, definitivno, najnoviji projekt "Glupi Tejp" izbačen za Bassivity Digital koji je bio na vrhu svih Deezer ljestvica u regiji."

Kada je riječ o stvaranju glazbe, svatko od njih ima svoju ulogu. "Miki je uglavnom zadužen za matrice i produkcijski dio, a nas dvojica repamo. Doduše, i Miki zna uletjeti s bomba versom, dok mi znamo skombati neki beat", istaknuli su KUKU$i. 

Foto: Mario Malekinušić

Hilj$on, Goca i Iso Miki na jednu su stvar posebno ponosni: "Sve radimo sami i ponosni smo na to jer smo ni iz čega napravili nešto i 'selfmade' smo, a ne neke prodane duše." Kako su s radom počeli prije sedam godina, mnogo se toga s vremenom promijenilo, osobito jedna stvar - "Više novca, više problema", kroz smijeh kažu dečki.

Pjesme KUKU$ Klana često sadrže eksplicitan sadržaj, kako u tekstovima pjesama, tako i u videospotovima. Ipak, njih to ne brine, a okolina ih prihvaća takvima kakvi jesu.

"Na fakultet ne idemo, ali znamo da nas profesori mrze zato što smo digli pare brze, a oni su brijali da ćemo vidit ćuze i dati guze", našalili su se pa dodali: "Šalu na stranu. To što radimo je iskreno i radimo to 'for life'." KUKU$ Klan do groba. Na kvartu smo već odavno legende."

Kako su sami favoriti mnogima, i Kuku$i imaju svoje favorite, no nisu ih željeli imenovati. "Imamo respekt prema svima koji iskreno rade glazbu", zaključili su.

Pročitajte više