Oči cijelog svijeta bit će uprte u ovaj koncert: EODM prvi put u Parizu nakon pokolja

Foto: Facebook

NAKON što su prije manje od mjesec dana teroristi uzeli živote 89 ljudi na koncertu Eagles of Death Metala u pariškom Bataclanu, bend je odlučio vratiti se na pariški stage. Billboard prenosi da će bend u nedjelju, 6. prosinca, nastupiti s U2-om u AccorHotel Areni.

EODM će se bendu Bona Voxa pridružiti u izvedbi posljednje pjesme. Na koncertu će se pojaviti i Josh Homme, jedan od osnivača EODM-a, koji nije bio prisutan u Bataclanu jer obično ne nastupa s bendom.

Prvotno su bila zakazana dva koncerta U2-a u Parizu, 14. i 15. studenog, no otkazani su zbog terorističkog napada.

"Članovim EODM-a ponudio sam svoj privatni avion da se vrate kući nakon napada. Kupio sam im i nove mobitele jer su njihovi ostali u Bataclanu", izjavio je vokal U2-a Bono Vox za New York Times.

"Ne bojimo se i nikada se nećemo prestati baviti glazbom, to je naš život. Želimo se što prije vratiti u Pariz i Bataclan i tamo nastupiti, to dugujemo svojim fanovim koji su izgubili živote na našem koncertu", rekao je Jesse Hughes, vokal i gitarist EODM-a.

Bend je nakon tragičnog događaja otkazao svoj nastup u Zagrebu koji se trebao održati 1. prosinca u Tvornici kulture, ali će početkom veljače nastaviti s turnejom. 

Pročitajte više