"Očito se s tim radi još nešto": Iznenadit će vas koje su stvari u hotelskim sobama najprljavije

Foto: Instagram

ABC NEWS napravio je prilog o tome koliko cijena hotelskih soba utječe na higijenu u hotelskoj sobi. Provjerili su ukupno devet hotelskih soba u Los Angelesu, tri su bile jeftine, tri su bile srednjeg cjenovnog ranga, a tri su se svrstavale u skuplje. Cijene su varirale od 98 do 500 dolara za noćenje.

U kontrolu su poslali mikrobiologa Chucka Gerba. Testirao je WC-e, umivaonike, čaše za piće pa čak i pegle u potrazi za bakterijama. Rezultati su bili dosta različiti, no čak šest od devet hotelskih soba imalo je razinu bakterija koja se smatra povišenom.  

Predmet u sobi koji na sebi može imati povišenu razinu klica je plastificirani meni koji se nalazi u većini soba. "Prevrću ga, diraju ga prstima i zbog toga su veće šanse da na njemu ima bakterija", rekao je Gerba. 

Drugi predmet su kante za hlađenje boca pića. U jednom hotelu Gerba je na kantici pronašao pet puta veću razinu bakterija nego što on smatra prihvatljivim. 

No, ono što najviše iznenađuje je treći predmet. Ne radi se o ključevima ili WC školjci, kao što biste na prvu pomislili, već o - fenu za sušenje kose. "Očito postoje neke stvari koje se mogu raditi s fenom, a da ja za njih ne znam, jer na njemu ima poprilično bakterija", zaključio je Gerba. 

Pročitajte više