Od 20 najboljih serija prema IMDb-ju samo se jedna još uvijek prikazuje

Screenshot: Youtube

SAMO jedna od 20 najbolje ocijenjenih televizijskih serija na IMDb-ju prikazuje se i danas, a vjerojatno nije ona koju biste očekivali.

Nekoliko fenomenalnih serija stiglo je na televizijske ekrane tijekom posljednjih nekoliko godina, od potpuno novih poput The Bear, Severance i White Lotus, do nešto starijih poput Stranger Things i Succession. Međutim, prema IMDb-ju, nijedna od njih nije uspjela ući u top 20 - starije serije iz ranih 2000-ih, pa čak i nekoliko dokumentaraca o prirodi uzeli su im mjesto.

Na prvom i drugom mjestu s IMDb ocjenom 9.5 od 10 nalaze se šestodijelna dokumentarna serija Davida Attenborougha o divljim životinjama Planet Earth II te nezaboravni Breaking Bad Vincea Gilligana. Na trećem i četvrtom mjestu s ocjenom 9.4 nalaze se Planet Earth, koji je objavljen deset godina prije drugog dijela, i Emmyjem nagrađena serija Band of Brothers o Drugom svjetskom ratu.

Na petom, odnosno šestom mjestu su Chernobyl i The Wire, obje s respektabilnom ocjenom od 9.3. Sljedećih šest serija dijeli ocjenu 9.2, a dvije od njih su dokumentarne serije o prirodi. Prvi je dokumentarac o morskom životu Blue Planet II Davida Attenborougha, a drugi je Netflixova serija o prirodi Our Planet.

Rick & Morty jedina je serija u top 20 koja se i danas prikazuje

Druge dvije su svemirski dokumentarci Cosmos iz 1980. i njegov desetljećima kasniji remake Cosmos iz 2014. Također ocjenu 9.2  ima animirana serija Avatar: The Last Airbender te omiljena kriminalistička dramska serija Obitelj Soprano.

Na 13., 14., 15. i 16. mjestu na ljestvici sve serije imaju ocjenu 9.1/10. Ta mjesta zauzimaju nagrađivana fantastična drama Igra prijestolja, anime serija Fullmetal Alchemist: Brotherhood, dokumentarna serija o Drugom svjetskom ratu The World At War i Rick & Morty.

Rick & Morty jedina je serija u top 20 koja se i danas prikazuje. Serija se prikazuje od 2013., a sedma sezona najavljena je za ovu godinu. Stvorio ju je Dan Harmon, osvojila je dvije nagrade Emmy za izvanredan animirani program i srušila rekorde kao najgledanija serija u povijesti Adult Swima.

Posljednje četiri televizijske serije u prvih 20, od kojih se nijedna više ne prikazuje, sve imaju ocjenu 9/10. To su mini serija The Last Dance o košarkašu Michaelu Jordanu, BBC-jeva detektivska drama Sherlock, znanstveno-fantastična klasična serija The Twilight Zone te još jedna mini serija Davida Attenborougha - Life.

Pročitajte više