Od bajkovitih početaka do javne isprike zbog preljuba: Brak Tanje i Ivaniševića

Foto: Grgo Jelavic/Zeljko Lukunic/Marin Tironi/PIXSELL

GORAN Ivanišević i Tatjana (poznata i kao Tanja) Dragović bili su najpopularniji par u Hrvatskoj početkom 2000-ih. Prohodali su 1998. godine nakon što je Ivanišević zgodnu Tatjanu vidio na naslovnici američkog Cosmopolitana i iskoristio sva moguća poznanstva da dođe do njezinog broja. Vjenčali su se 2009., godinu dana nakon njegove afere.

Kada su se prvi put upoznali, Tanji je bilo samo 18 godina, a Ivaniševiću 25. Zaručili su se nakon jedva godinu dana poznanstva, na dočeku Nove godine u Dubaiju. 2004. dobili su kćer, a 2007. sina.

2007. godina bila je ujedno i najburnija godina u braku Ivaniševića i Dragović jer se tad saznalo za njegovu aferu. Samo četiri mjeseca nakon rođenja sina nastale su fotografije koje su potvrđivale aferu, zbog kojih je on fotografu prijetio golf palicom. Fotograf Boris Beribak tad je za hrvatske tabloide ispričao da je tenisač na njega nasrnuo uz prijetnju "sad ćeš vidjeti svog boga, razbit ću tebe i tvoj auto".

Javna isprika i svadba u SAD-u

Vrijednost razbijene opreme procjenjivala se na oko 50 tisuća kuna, a Ivanišević je nakon incidenta navodno otputovao u Monte Carlo. Kasnije se oglasio i javnom isprikom.

"Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povrijedio osobu do koje mi je neizmjerno stalo. Svjestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja djela i posljedice istih. Ovim putem se ispričavam svojoj supruzi što sam ju povrijedio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim provesti svoj život i nadam se da će mi jednoga dana moći oprostiti.

U posljednje vrijeme iznesene su brojne neistine. Moram reći da se ne osjećam krivim prema nikome osim Tatjani i našoj djeci, nakon svega što se dogodilo. Svi ostali učesnici sudjelovali su u tome svjesno, svojevoljno i dobro znajući što rade pa tako kao i ja sami odgovaraju za svoje postupke. Svaki čovjek tvorac je vlastitih zabluda", poručio je.

Ipak, brak je preživio taj događaj te se par 2009. odlučio vjenčati, nakon 10 godina zaruka. Otputovali su u SAD kod obiteljskih prijatelja Sanje Duggan i njenog tadašnjeg partnera Frane Barbierija i ondje stupili u brak.

Zajedno su bili i kada je Goran osvojio Wimbledon, a nakon spektakularnog meča par se te 2001. uputio na Brač da zajedno proslave i odmore se.

Ipak, sreća nije dugo potrajala, 2013. godine objavili su da se razvode. Ivanišević je danas u braku s radijskom voditeljicom Nives Ivanišević (djevojački Čanović), s kojom ima sina.

Nacional: Ivanišević tuži bivšu suprugu i kćer

Podsjećamo, Nacional piše da je Ivanišević tužio bivšu suprugu i njihovu kćer Amber te da traži polovinu stana koji je Amber darovala Tatjana Dragović, tvrdeći da je ugovor o darovanju stana suprotan moralu hrvatskog društva. Traži, pišu, i da kćeri više ne plaća alimentaciju.

Pokrenuo je, piše Nacional, i više postupaka s ciljem da Tatjani Dragović oduzme dio imovine koja joj je pripala temeljem njihovih ranijih potpisanih sporazuma, a od nje traži i, po svemu sudeći, povrat izmišljene pozajmice od čak 2.5 milijuna eura.

Iako navodno sudu nije priložio nikakav ugovor o pozajmici ni bilo kakav uvjerljiv dokument koji bi to potraživanje potvrdio, sud je, tvrde, Tatjani Dragović blokirao sve račune i zabranio raspolaganje imovinom. "Policija i sud ignoriraju dokumente kojima se one brane i svjedočenja o obiteljskom nasilju pa Tatjana Dragović sumnja na njihovu pristranost", stoji još u Nacionalovom tekstu.

"Ovako, onog trenutka kad sam se usudio potraživati novce koje sam zaradio prije i tijekom braka, koje je T.D. prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam obiteljski nasilnik i miljenik sudova. Sad samo još čekam tužbu koja bi trebala utvrditi da je dotična T.D. osvojila Wimbledon i dvije olimpijske medalje, a možda osvojila i još neki Grand Slam, ali to još sud treba utvrditi", napisao je nakon toga Ivanišević te naveo svoje odvjetnike koji se, kako kaže, "ovim bave već dugo vremena".

Pročitajte više