Od metalca do favorita na Eurosongu: Priča Baby Lasagne

Foto: Heni Tade/HaloPix/PIXSELL

MARKO PURIŠIĆ, koji nastupa pod umjetničkim imenom Baby Lasagna, prije nekoliko mjeseci se pojavio praktički niotkuda, pobijedivši na Dori nakon odustajanja Zsa Zse.

Purišiću ovo nije bilo prvo pojavljivanje na Dori, ali mu je prvo pod imenom Baby Lasagna. Naime, bio je na Dori 2019. godine, kada je s rock sastavom Manntra izvodio pjesmu In the Shadows. Osim iskustva koje je stjecao u Manntri, Purišić je surađivao s nekim domaćim glazbenicima, kao što je Marin Jurić Čivro.

Za njegovu je pjesmu Tamo radio na glazbi, tekstu i aranžmanu uz Marka Matijevića Sekula. Na njemačkom tržištu je prošle godine u veljači dobio priznanje za album Ravenblack grupe Mono Inc, u kojoj svira i njegov brat Martin, jer je album zauzeo prvo mjesto na ljestvici OFFIZIELLE DEUTSCHE CHARTS.

Svirao je u metal bendu

Purišić je bio gitarist u metal bendu Manntra, u kojem je počeo svirati 2011. godine, kad još nije ni bio punoljetan, a to mu je bio prvi ozbiljni glazbeni angažman. U tom periodu bio je poznat pod nadimkom Pure.

"Od samog početka i prvih proba Marko Purišić Pure je bio član ovog benda, ali nekako je na kraju ispalo da smo trojac (ili tronožac ili kako god), ali s velikom srećom predstavljamo novog/starog člana Marka i Manntra je od danas četveročlani band i molimo novinare da nam se tako počnu obraćati! Hvala i dobrodošao", najavili su ga 2013. uz fotografiju na kojoj je Purišić još imao dugu kosu.

Od samog početka i prvih proba Marko Purišić Pure je bio član ovog benda ali nekako je na kraju ispalo da smo trojac...

Posted by Manntra on Sunday, July 7, 2013

Inače, Manntra je umaški bend koji su, uz Lasagnu, činili gitarist i pjevač Marko Matijević Sekul, basist Zoltan Lečei i bubnjar Andrea Kert. 2019. su se natjecali na Dori i završili na četvrtom mjestu. Marko je službeno bio član benda od 2013. do 2016. (iako je aktivno sudjelovao od 2011.) i zatim ponovno od 2018. do 2022.

Također, do sada je pod imenom Baby Lasagna, osim pjesme Rim Tim Tagi Dim, objavio još dvije pjesme: IG BOI i Don‘t Hate Yourself, But Don‘t Love Yourself Too Much.

Prvi favorit Eurosonga

Baby Lasagna večeras će u prvom polufinalu Eurosonga nastupiti sedmi. Kladionice mu trenutno daju čak 35 posto šanse za pobjedu te je uvjerljivo najveći favorit natjecanja.

Zanimljivo je da je na Eurosongu završio nakon pobjede na Dori na koju je upao praktički slučajno. Naime, žiri HRT-a Lasagnu uopće nije htio na Dori, već je on sa svojom pjesmom Rim Tim Tagi Dim u natjecanje prošao kao rezerva te je kasnije i pobijedio s čak 247 bodova publike.

Pjevačica Zsa Zsa trebala je nastupati na Dori s pjesmom Probudi usne moje, no odustala je od natjecanja. Umjesto nje, po pravilima, priliku da nastupi na Dori dobiva prva rezerva, a sljedeći na redu za ulazak u natjecanje bio je upravo Baby Lasagna.  

Pročitajte više