Odabrali putnici: Hrvatska plaža među devet najboljih na svijetu u 2019. godini

Foto: 123RF

LJUBITELJI putovanja, čitatelji portala Kiwi, odabrali su devet najboljih plaža u 2019. godini i među njima se našla i hrvatska plaža Banj.

"Iako je oduvijek bila popularna turistička destinacija, Hrvatska trenutno doživljava ogroman procvat. To je možda zato što je balkanska zemlja ušla u središte pozornosti zahvaljujući Dubrovniku koji je bio predstavljen u čuvenoj seriji Igra prijestolja", stoji na portalu.

"No, sa stotinama kilometara slikovite obale, ogromnih planina, jedinstvenih prirodnih parkova i bogate povijesti, Hrvatska ima bezbroj prekrasnih mjesta koje treba posjetiti. Između Zadra i Splita u južnom dijelu zemlje nalazi se grad Šibenik. Njegovo veličanstveno srednjovjekovno srce koje svake godine dočekuje tisuće turista može se najbolje vidjeti s obližnje plaže Banj", opisali su.

"Nastala 2012. godine, plaža je brzo stekla titulu najpopularnijeg mjesta u gradu i nudi najbolji pogled na šibensku Tvrđavu sv. Mihovila i Kanal svetog Ante. Osim nezaboravne panorame, Banj svojim posjetiteljima pruža sve osnovne sadržaje koji su potrebni za ugodnu plažu, kao i sadržaje za noćni život tijekom cijele sezone", nahvalili su na Kiwiju šibensku plažu.

Na listi su se još našle i plaža Marathi u Grčkoj, Englishman's Beach u Tobagu, plaža Ngapali u Mijanmaru, Orlova plaža na Arubi, Playa Matapalo koja se nalazi u Kostarici, plaža Sandspit u Pakistanu, Kadavu s Fidžija te Horseshoe Bay s Bermuda.

Inače, Šibenik je nedavno oduševio i novinarku britanskog Evening Standarda koja ga je prozvala "tihim ljepotanom".

Pročitajte više