Odabrano Top 15 natjecatelja HTZ-a: Neki plakali, neki žiriju izljubili noge

OVE se godine na show "Hrvatska traži zvijezdu" prijavilo više natjecatelja nego ikad do sad. Samo 15 ih ide dalje, a o tome je odlučeno na HTZ Recallu u Lisinskom. Prvi su pjevali dečki, a svatko je imao manje od minute da zadivi žiri i uvjeri ga da je baš on potencijalna zvijezda. Tony je rekao da želi da ga netko fascinira. Oni koji idu dalje nisu birani samo prema tehničkim mogućnostima, trebalo je pokazati i "faktor X", ono nešto što ih izdvaja od ostalih. "Čeka vas nemilosrdna borba", rekao je Tony natjecateljima.

> HTZ Top 15 (profili kandidata): Saznajte čiji je moto "uspjeti s glazbom ili propasti s glazbom" i tko uči arapski

> Video: Zavirite u HTZ kuću

"U svakom slučaju, bolje ste od muške grupe", rekao je Tony djevojkama. "Kao kolektiv ste bile dobre, baš sam ponosan na sve vas, svaka čast", rekao je Tony curama. Otkrio je tko je ušao u Top 60. Oni koji nisu, bili su razočarani. Oni koji jesu, dobili su novi zadatak. Tony ih je podijelio u grupe, koje su cijelu noć morale naporno raditi da se sljedećeg dana pokažu u punom sjaju. Dobili su i vokalnog trenera Olju Dešića, koji im je bio pomoć u pripremama, te svatko svoj zadatak za naučiti do sljedećeg dana.

"Ova koja ima izvrstan imidž hoda k`o seljanče"

Neki su prolazili, neki ne, a žiri ih je nesebično "častio" sočnim komentarima, u čemu je prednjačio, naravno, Fox. Jednom je natjecatelju rekao: "Od kada si ti ušao u ovaj show, ja sam prestao biti obožavatelj Zdravka Mamića, i postao tvoj", a nakon toga ga nije pustio dalje. Jednoj je grupi rekao da izgleda kao da ih je kamion ostavio negdje usput. "Neki nisu shvatili ozbiljno ovaj trenutak, to će ih koštati", komentirao je Tony nastupe pojedinih. "A što da vam kažem, čemer ljuti", mislio je Fox nakon što je poslušao kako jedna grupa vježba u hotelskoj sobi. Simpatičnu Marcelu komentirao je: "Ova koja ima izvrstan imidž hoda k`o seljanče", dok je ostatak žirija primijetio kemiju između nje i njenog partnera u duetu, pa su ih zafrkavali kako se sinoć sigurno nešto dogodilo među njima u sobi.

Milijana dobila i opravdala drugu priliku

Natjecateljica Milijana je nakon silne tuge i suza zbog neprolaska dobila drugu priliku i Tony ju je ipak pustio dalje. Borba za ulazak u Top 15 se nastavila pjevanjem kandidata uz klavirsku pratnju. Prva je trebala opravdati povjerenje baš Milijana te je zadivila žiri izvedbom pjesme "Foolish games" od Jewel. Goran Kos je Tonyju za gušt morao pjevati U2, pjesmu "One", a kada je čuo da je prošao, emocije su ga potpuno obuzele i rasplakao se. Ines ih je opet oduševila. "Dijete si, a imaš glasinu", rekao je Fox Sari, ali je ipak nisu pustili dalje, jer nije bilo mjesta. Marcela je ušla u Top 15, iako ju je Tony zezao da neće. Zgođušni Ivan je prošao, pa žiriju izljubio noge. Rekli su mu da ga puštaju jer ga ne žele nositi na duši.

Konačni finalisti koji idu u live emisije su Ines Huskić, Maja Bajamić, Katarina Đuderija, Valentina Trstenjak, Kristian Marolt, Romana Pavliša, Milijana Mijatović, Mark Marku, Frane Brajković, Ivan Delić, Goran Kos, Ana Mandura, Daniel Dizdar, Marcela Oroši i Taher Sanuri. Svoje umijeće na pozornici, s pratnjom benda, pokazat će već u petak, 22. travnja u prvoj live emisiji ovogodišnjeg HTZ-a.

Pročitajte više