Odbijali su je zbog debljine, a danas je holivudska zvijezda i šalje važnu poruku

Foto: Instagram

36-GODIŠNJA glumica Chrissy Metz danas je jedna od holivudskih zvijezda i vodi glamurozan život no ne tako davno prolazila je kroz teško razdoblje.

Naime, Chrissy je nedavno za časopis People otkrila da se godinama borila s kilažom i depresijom. "Dobivala bih jedva dvije audicije godišnje, a na svakoj bih uvijek vidjela istu skupinu mršavih djevojaka", rekla je. Dugo nije mogla dobiti ni jednu ulogu zbog čega je krivila svoj izgled. S vremenom je postala depresivna i počela se prejedati sve dok na svoj 30. rođendan nije dobila napadaj panike i završila u bolnici.

Nakon toga je po uputama doktora započela sa strogom dijetom i hodala svaki dan. Uskoro je dobila prvu veću ulogu u seriji "Američka horor priča", a danas je jedna od glavnih glumica u hit seriji "This is us". Nominirana je za Zlatni Globus, a magazin People uvrstio ju je među najljepše žene na svijetu 2017. godine.

"Ne shvaćaš da se netko tko je prosječnog ili mršavog izgleda može poistovjetiti s nekim tko je pretil. Ali shvatila sam da nije stvar u tome koliko imamo kilograma, već kako gledamo na sebe i kako se osjećamo u svojoj koži", rekla je. "Moraš iskoristiti ono što imaš i mislim da ulogu u seriji "This is us" ne bi dobila da sam smršavila", dodala je.

Chrissy je zadnjih nekoliko godina počela zagovarati zdrav pristup svom tijelu i potiče mlade djevojke da prihvate same sebe bez obzira na to kako izgledaju. U tu svrhu se priključila kampanji u kojoj poznati šalju poruku mlađoj sebi. Glumica je čitajući svoju poruku zaplakala.

"Možda ovo ne razumiješ sad, a možda nećeš razumjeti ni s 36 godina dok ispunjavaš svoje snove, ali moram ti reći. Jednako si važna kao najpopularnija cura u tvojoj školi. Možda nemaš savršenu kosu ni robu poznatih marki, a ni tvoje obline možda ne izgledaju kao njezine. Ali, suprotno od onog što su te učili, život nije natjecanje. Prestani se uspoređivati s drugima", rekla je.

"Svi se nalazimo na našem vlastitom putovanju i ti si ta koja upravlja volanom. Bit će prepreka na toj cesti i mnogo izazova, ali moraš nastaviti dalje. Možda ćeš izgubiti mapu na tom putu, ali nikada intuiciju. Nikad ne skidaj pogled sa strmovitog puta kojeg si sama prostrla samo zato što si hrabro ostala vjerna sebi", zaključila je glumica.

Pročitajte više