Odbila glumiti sa srpskim glumcem koji je bio optužen za silovanje. On je sad tuži

Foto: Antonio Ahel/Pixsell/Instagram

SRPSKI glumac i bivši ministar kulture Srbije Branislav Lečić tužio je glumicu Anđelu Jovanović jer je odbila glumiti s njim u istoj sceni serije Radio Mileva, doznaje Blic. Traži da mu ona isplati  300.000 dinara (oko 2500 eura) za "povredu časti i ugleda".

Anđela Jovanović jedna je od glavnih glumica u seriji Radio Mileva, dok se Lečić trebao pojaviti kao sporedni lik koji je lažno optužen za seksualno zlostavljanje. Ironično je da je ovaj glumac prije tri godine stvarno oslobođen optužbi za silovanje.

Glumica je potvrdila za srpski tabloid da je dobila tužbu. "Da, točno je da me Branislav Lečić tužio sudu jer sam odbila igrati s njim u seriji Radio Mileva. Odbila sam zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim", otkrila je.

"Nikad ne želim biti u istom kadru s tim čovjekom"

"Ni sada ni bilo kada u budućnosti ne želim biti u istom kadru s tim čovjekom, kako zbog onoga kroz što sam ja prošla, tako i principijelno zbog onoga za što su ga moje kolegice optuživale", rekla je Anđela Jovanović, ali nije htjela ulaziti u detalje.

Podsjećamo, Lečića je prije nekoliko godina glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je silovao 2012. godine, ali je Više tužiteljstvo u Beogradu odbacilo taj slučaj. Samo nekoliko dana nakon i glumica Merima Isaković rekla je da ju je Lečić silovao 1978., kada je imala samo 18 godina.

Merima je kasnije kazala da su joj se javile i druge djevojke koje su joj ispričale da im je optuženi glumac prilazio na razne nepristojne načine te da će svjedočiti pred Tužiteljstvom protiv njega, ali nisu željele otkriti javnosti svoj identitet. 

Pročitajte više