Odbjegla princeza Haja oprostila se od Elizabete u rijetkom pojavljivanju u javnosti

Foto: Profimedia/EPA

PRINCEZA Haja bint Husein došla je odati počast kraljici Elizabeti II., premda se rijetko pojavljuje u javnosti.

Na službu u kapeli svetog Jurja u dvorcu Windsor došla je sa svojim bratom, jordanskim princom Hassanom bin Talalom, no na samom ispraćaju Elizabete II. nije bila. Na kraljičinoj sahrani pojavio se njezin bivši suprug, šeik Muhamed bin Rašid al-Maktum, s kojim je i dalje u lošim odnosima, a koji je netom prije ispraćaja Elizabete II. došao nepozvan kod kralja Charlesa III. i tražio sastanak.

Prema pisanju Daily Maila, princeza Haja bila je prijateljica s kraljicom Elizabetom s kojom je dijelila ljubav prema konjima i jahanju, a od nje je svojedobno tražila i azil. Sada je navodno zabrinuta hoće li imati zaštitu kralja Charlesa kao što ju je imala nekad od njegove majke.

Pobjegla od bivšeg supruga u Britaniju

Ranije ovog tjedna princeza Haja je govorila o tome kako ju je kraljica tješila nakon što joj je majka poginula u helikopterskoj nesreći 1977. te nakon smrti njezina oca, kralja Husseina 1999.

"Sjećam se da je nakon smrti mog pokojnog oca i moje pokojne majke Njeno Veličanstvo bilo dovoljno ljubazno da ima posebne riječi za mog mlađeg brata i mene i pobrinulo se da budemo dobro", rekla je za Reuters.

Prošle je godine Visoki sud u Londonu dodijelio princezi puno skrbništvo nad dvoje djece koje je dobila sa šeikom Muhammedom nakon dugotrajne brakorazvodne parnice, a dobila je i 773 milijuna dolara kao dio alimentacije koje koristi za skrb o djeci. Haja je njegova treća supruga koja je pobjegla od njega. Potražila je utočište u Velikoj Britaniji, gdje je tražila politički azil, a zatim razvod.

Pročitajte više