HRT ima najbolji novogodišnji program (i to vam sve govori o TV ponudi)

Foto: Renato Branđolica za HRT

POSTOJE mnoge tužne rečenice, ali "što ćemo za Novu gledati na TV-u" vjerojatno je jedna od najtužnijih jer podrazumijeva da za Novu nemate bolje planove od gledanja TV programa. 

No, kako bismo vam ovu tužnu večer barem malo pojednostavili, ako vam se iz nekog razloga u eri interneta ne da kliknuti na TV raspored, već savjete tražite po portalima, odlučili smo izvući ono najbolje od najboljeg i odgovoriti na važno pitanje koje u ovom razdoblju kopka svakog od nas - koja od domaćih televizija ima najbolji novogodišnji program.

Kratak odgovor na ovo pitanje je HTV, a dulji potražite u nastavku. 

HTV

Uzmemo li u obzir način financiranja i činjenicu da javna televizija već tradicionalno ima najkvalitetnije osmišljen blagdansko-praznični program, nije posebno iznenađenje da je HTV i ovog puta pripremio najbolji novogodišnji sadržaj. 

Što se specijaliziranih emisija tiče, na Staru godinu emitirat će prvu emisiju zabavnog kviza Godina za pamćenje koja nas vraća u određenu godinu iz prošlosti, uz pomoć voditeljice Daniele Trbović i dvojice kapetana, Roberta Ferlina i Marija Lipovšeka Battifiace. 

Kapetani će sa svojim timovima odgovarati na pitanja koja se odnose na najveće glazbene hitove, legendarne televizijske trenutke, neobične izume, filmske scene, svjetske vijesti i ostale kategorije koje su obilježile godinu u kojoj je smještena epizoda. Prva emisija Godine za pamćenje vraća nas u 2000. 

Tu je i novogodišnji specijal zabavno-glazbene emisije Zvijezde pjevaju u kojem će poznati parovi, zvijezde i mentori, zapjevati hitove, a birat će se najzabavniji par, o čemu će odlučivati Danijela Martinović, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja te publika u studiju. Gledatelji mogu svog favorita odabrati na našim društvenim mrežama.

Za titulu najzabavnijeg novogodišnjeg para natječu se: influenser Marco Cuccurin i Mia Negovetić, glumica Lucija Šerbedžija i Ivanka Mazurkijević, influenserica Ella Dvornik i Goran Bošković, kvizaš i lovac iz Potjere Krešimir Sučević Međeral i Ivana Kindl, voditelj i komičar Davor Jurkotić i Gina Damjanović, glumac Lovro Juraga i Vjeko Ključarić, stand-up komičar Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo, glumac Domagoj Janković i Alen Đuras.

Emisiju vode Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

I za kraj, tu je i Novogodišnji tulum koji okuplja imena hrvatske glazbene scene kao što su Danijela Martinović, Željko Bebek, Zabranjeno pušenje, Daleka obala, Vesna Pisarović, Zsa Zsa, Mia Dimšić, Psihomodo pop, Marko Tolja, Domenica, Gazde, Rišpet, Tomislav Bralić i Intrade, Aerodrom, Vigor, Silente, Bojan Jambrošić te Sanja, Zec i Marinko s hitovima Novih fosila.

Što se filmske ponude tiče, za Staru i Novu godinu HRT je pripremio više nego solidnu kombinaciju stare i nove produkcije: Dragulj s Nila, stara verzija filma Ubojstvo u Orijent-ekspresu, Obitelj Addams, Pljačka, oskarovski Tigar i zmaj, odličan korejski zombi-hit Vlak za Busan, legendarni Tri amigosa, Prodavačica ljubičica, Nevada Smith, Lik bez uporišta
te klasici Kosa i Psiho.

Što se prvog dana 2024. tiče, HRT od samog starta kreće sa solidnom filmskom ponudom na svoja tri programa: Topovi s Navaronea, Veliko čudo, dokumentarci ABBA - 40 godina koje smo propustili te Diana i Dodi, Dinastija Gucci Ridleyja Scotta, Pad Rimskog Carstva i Otok pasa Wesa Andersona.

Za kraj tu je i specijalna, humanitarna epizoda Potjere u kojoj će osvojeni iznos biti uplaćen humanitarnoj organizaciji DORA, koja djeluje od 1991. i vodeća je udruga na području skrbi o djeci i mladima. Njihovi štićenici su djeca bez jednoga ili oba roditelja, djeca iz mnogobrojnih, socijalno ugroženih obitelji, djeca koja su nerijetko zlostavljana, zanemarena i bolesna. Organizacija DORA aktivna je u programima pomoći, poput programa kumstva najmlađima i programa stipendiranja učenika i studenata.

RTL

RTL je u ovoj fazi već očekivano fantastičan sa svojom novogodišnjom ponudom, koja se svodi na par filmova više nego inače. Ne očekujte kojekakve dočeke, specijalne emisije i slične gluposti jer RTL nema vremena za to. 

Oni imaju par filmova više, a ti filmovi su Ulovi Smarta, Dumbo, Plaćenici, Bitka kod Long Tana i Tko preživi, pričat će (za Novu) te Dolittle i Zašto baš on? (za Novu). 

A ako niste zadovoljni, šaltajte dalje.

Nova TV

Nova TV je nešto kao HRT Light jer oni imaju specijalnu emisiju za doček, ali nisu se o njoj raspisali kao HRT. 

Specijalna emisija zove se I godina Nova 2024., a gledatelji Nove TV ispratit će godinu "uz zabavne nastupe popularnih pjevača domaće glazbene scene i zabavne igrane scene popularnih lica s TV ekrana u već tradicionalno najzabavnijem i najveselijem novogodišnjem programu".

I možda je doček uistinu "tradicionalno najzabavniji i najveseliji". Vjerovat ćemo im na riječ jer nismo se usudili provjeriti.

Što se pak filmova tiče, Nova TV za Novu nema neke posebne hitove (Dvostruki blagdan, Ljepotica i zvijer, Max 2: Junak Bijele kuće i Igra s vatrom), ali zato Doma TV ima sva četiri Smrtonosna oružja za Staru i trilogiju Gospodar prstenova za Novu godinu, a svi znamo da Jacksonovu trilogiju nikada ne možete pogledati previše puta. Baš kao i barem dva od četiri Smrtonosna oružja. 

 

Pročitajte više