Dražen i Sanja trebali su biti marketinški trik, no jedno drugo su odmah očarali

Foto: Ante Jelavic/HISTORY/YouTube

PRIJE 30 godina poginuo je Dražen Petrović, jedan od najvećih košarkaša svih vremena. Kada se spominje život nikad prežaljenog košarkaškog asa, ime Sanje Doležal neizbježan je i, kako mnogi godinama tvrde, veoma poseban dio te priče.

Odnos Sanje i Dražena bio je zamišljen kao marketinški trik, ali veoma se brzo pretvorio u nešto sasvim drugačije. Upoznao ih je Zoran Škugor, čija je ideja bila spojiti pjevačicu Novih fosila s omiljenim košarkašem kako bi održao stalan interes javnosti. Sanja i Dražen prvi put su se sreli u Klubu Šibenčana, gdje je tad mlada glazbenica odmah upoznala i njegove roditelje.

Veza je trajala godinu dana, a teško je odrediti točan trenutak kada se poslovna ideja pretvorila u pravu ljubav. Mnogi svjedoci tog vremena danas pričaju da su od prvog pogleda ostali očarani jedno drugim. Sanja je redovito navijala za Dražena na njegovim utakmicama, dok ju je on odlazio podržavati na koncertima Fosila. 

"Još uvijek mi je teško pomisliti da ga više nema"

Mogli su se često vidjeti i u šetnji centrom Zagreba, gdje su rado zastajali popričati s obožavateljima koji su tad maštali o sretnom kraju i braku za jednu od najpopularnijih pop zvijezda tog doba i omiljenog sportaša. No veza je nakon godinu dana ipak pukla. Oboje su bili previše zaposleni, često odvojeni zbog treninga, utakmica i koncerata, no rastali su se u prijateljskim odnosima.

"Bio je zaista poseban. Strašno sam doživjela njegov odlazak. Još uvijek mi je teško pomisliti da ga više nema. Sjećam se našeg posljednjeg susreta na jednom koncertu", rekla je Sanja u jednom intervjuu 2015. godine te otkrila da je s njegovom mamom Biserkom još uvijek u veoma dobrim odnosima.

"Bliske smo. Često je vidim i rado zagrlim", rekla je.

Pročitajte više