Održan je posljednji ispraćaj Nenada Cvetka, od glumca se oprostili brojni kolege

Marko Lukunic

POSLJEDNJI ispraćaj glumca Nenada Cvetka održan je danas na groblju Gornje Vrapče.

Uz obitelj i prijatelje ispratili su ga brojni kolege. Između ostalih, došli su Bojana Gregorić Vejzović, Ksenija Pajić, Goran Navojec, Rene Bitorajac, Mia Begović, Ecija Ojdanić, Ankica Dobrić, Kristijan Ugrina, Amar Bukvić...

Podsjećamo, Cvetko je preminuo nakon teške bolesti u dobi od 53 godine. Prije dvije godine je slučajno otkrio kvržicu na vratu, a u jednom je trenutku i ostao bez glasa. Nakon toga mu je dijagnosticiran karcinom glave i vrata. Kolege iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika, kazališta Gavelle i Trešnje skupljali su novac za njegovo liječenje.

Cvetko je poznat po ulogama u serijama Stipe u gostima, Odmori se, zaslužio si, Zakon! i Larin izbor. Glumio je i u filmovima Ti mene nosiš i Narodni heroj Ljiljan Vidić.

"Bio je autentičan u svojoj potrazi za umjetničkom istinom, na sceni, filmu, televiziji, radiju, istodobno izravan u iskazu, stavu da u interpretaciji manje nerijetko znači više, i zaogrnut lomnošću koja kao da nije bila za ovaj svijet.

Njegova scenska inteligencija i potreba da odbacuje suvišnosti, nenametljivost, skromnost i nježnost, upisali su ga u srca nas s kojima je dijelio pozornicu, i koji smo je tako voljeli dijeliti s njim. Pozdravljamo te, dragi naš prijatelju. Nedostajat ćeš nam", napisali su na Facebooku glumčevi kolege iz Gavelle.

Pročitajte više