220 ljudi sudjelovalo u utrci Vukovarskih 198. Pretrčavali stepenice Vodotornja

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Više od 220 domaćih i inozemnih natjecatelja sudjelovao je u subotu u jedinstvenoj utrci Vukovarskih 198, kojoj je cilj u što kraćem vremenu pretrčati 198 stepenica vukovarskog Vodotornja, jednog na simbola otpora Vukovaraca u Domovinskom ratu.

Svaki natjecatelj, a bilo ih je prijavljenih 229, kreće od podnožja Vodotornja te trči uz 198 stepenica i na kraju pretrčava i 200 metara memorijalne staze. Cilj je doći do samog vrha Vodotornja kada svaki od natjecatelja završava utrku dodirivanjem jarbola s hrvatskim stijegom.

"Svatko na ovu utrku dolazi iz svojih razloga, a ima tu i puno emotivnih trenutaka. Vukovarski Vodotoranj je simbol rata, stoga je utrka iz tog razloga i posebna. Utrka je kratka, dinamična, ali zahtjeva puno snage“, kazala je Ivona Vrebac, predsjednica Atletskog kluba Vukovar, koji je organizator utrke.

Natjecatelji dobili medalju

Svaki natjecatelj je na vrhu vodotornja dobio medalju kao nagradu za sudjelovanje u ovoj dinamičnoj utrci, u kojoj je najboljima u prosjeku trebalo nešto više od 100 sekundi da pretrče dionicu od podnožja Vodotornja pa do jarbola na njegovom vrhu.

Jedinstvena utrka Vukovarskih 198 održana je drugu godinu za redom, u organizaciji Atletskog kluba Vukovar uz podršku Grada. Znak za početak utrke dao je gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako je promocija sporta i zdravog načina života na najvećem simbolu hrvatskog zajedništva, vukovarskom Vodotornju, unikatan spoj koji šalje pozitivnu i sjajnu priču iz Vukovara.

Pročitajte više

 

Pročitajte više