Održano preliminarno natjecanje Miss Universe, pogledajte hrvatsku predstavnicu

Foto: Press

Održano je preliminarno natjecanje ovogodišnjeg izbora za Miss Universe, koji se održava u El Salvadoru, a među natjecateljicama se predstavila i hrvatska kandidatkinja Andrea Erjavec (23).

Andrea se na reviji nacionalnih kostima predstavila kostimom na kojemu su bili detalji njezine rodne Like. Nosila je crveni korzet s cvjetnim detaljima i rukavice s crveno-bijelim kockicama. Stavila je i jaču šminku - zeleno sjenilo i ružičasti ruž - a kombinaciju je upotpunila tradicionalnom kapom.

"Ovogodišnji nacionalni kostim potpuno je drugačiji od svih do sada. Inspiracija su nam bile prirodne ljepote Like, u kojoj imamo dva nacionalna parka - Plitvička jezera i Velebit - rijeku Gacku, tu kontinentalnu, zelenu Liku koja nas osvaja bogatstvom svih nijansi zelene boje, a s druge strane imamo surove litice Velebita i stijene koje uranjaju u kristalno čisto more i kao da opet izranjanju na otoku Pagu.

Potpuna suprotnost tim golim stijenama su nježni žuti cvjetovi velebitske degenije, zaštićene i endemske biljke, koji čine centralni dio kostima. Kako bismo kostimu ipak dali i mali dašak tradicije, Andrea je na glavi imala originalnu ličku kapu", rekla je Marija Kraljević, direktorica Miss Universe Hrvatske.

20 djevojaka ulazi u veliko finale

Osim nacionalnim kostimom, Andrea se predstavila i elegantnom bijelom haljinom dizajnerice Matije Vuice te kupaćim kostimom. Na ovogodišnjem izboru natječe se 89 zemalja iz cijelog svijeta, a samo 20 djevojaka imat će šansu prošetati pozornicom velikog finala. Odabir Top 20 radi se temeljem ocjenjivanja u kupaćim kostimima i večernjim haljinama na preliminarnom natjecanju, ali najzahtjevniji dio je intervju.

"Na intervjuu svaka djevojka ima svojih deset minuta kako bi pokazala ono najbolje od sebe, izrazila osobnost, stav, mišljenje i predstavila projekte na kojima radi i na kojima bi nastavila raditi kao pobjednica Miss Universe", objasnila je Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću Direkcije Miss Universe Hrvatske.

Pročitajte više