Odvjetnici slavnog glazbenika tuže njegovu obitelj zbog nasljeđa od 156 mil. dolara

Foto: EPA

Višegodišnje pravno pitanje Princeove ostavštine teške 156 milijuna dolara riješeno je na sudu 2022. godine tako što je podjela izvršena u omjeru 50-50. Neki od Princeovih zakonskih nasljednika prodali su svoje udjele Primary Wave Musicu, dok su ih drugi zadržali i udružili se sa savjetnicima L. Londellom McMillanom i Charlesom Spicerom kako bi osnovali tvrtku za upravljanje nekretninama Prince Legacy LLC.

U ponedjeljak su McMillan i Spicer podnijeli tužbu sudu u Delawareu, tvrdeći da ih četiri člana Princeove obitelji (polusestre Sharon i Norrine Nelson te nećakinja i nećak pokojnog glazbenika, Breanna i Allen Nelson) pokušavaju izbaciti iz tvrtke. Tvrde da takav potez ne samo da krši ugovor o poslovanju tvrtke, već bi također prouzročio ogromnu štetu naporima da se "očuva i zaštiti Princeova ostavština", piše Billboard.

Tužba McMillana i Spicera navodi da su Nelsonovi pokušali izmijeniti ugovor pokušavajući izbaciti dvojicu savjetnika, s ciljem da prodaju svoje dionice trećim stranama bez jednoglasnog pristanka članova Prince Legacyja.

U tužbi se također navodi da su podjele u Prince Legacyju počele nakon što je članovima obitelji uskraćeno potrebno dopuštenje za promjenu osoblja u Paisley Parku, Princeovom imanju pretvorenom u muzej i kuću za iznajmljivanje. Dvojica savjetnika sad traže da se zabrane bilo kakve promjene u poslovanju tvrtke.

Podsjetimo, slavni glazbenik preminuo je od slučajnog predoziranja tabletama protiv bolova. Njegovih šestero polubraće i sestara priznati su kao zakoniti nasljednici, ali je bilo teško postići konsenzus o planu raspodjele i često su završavali u sudskim bitkama oko nasljeđa.

Pročitajte više