Odvjetnik: Na ovo pitanje nikad nemojte odgovoriti policajcu kad vas zaustavi

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

TIKTOKER pod imenom @tiktokstreetlawyer predstavlja se kao odvjetnik i stekao je veliku popularnost dijeleći besplatne pravne savjete. Nedavno je istaknuo jedno pitanje na koje ne biste trebali odgovoriti ako vas zaustavi policajac u prometu, a video je postao viralan.

Riječ je o pitanju: "Znate li zašto smo vas zaustavili?" On kaže da ljudi najčešće daju odgovore: "Zato što sam prebrzo vozio", "Zato što sam jeo", "Zato što sam prošao kroz crveno", što, dodaje, znači da ste priznali prekršaj, a da ga policajac možda uopće nije bio ni svjestan.

@tiktokstreetlawyer How to answer this police question- “why do you think i pullled you over?” #streetlawyer #communitylegaleducation #police #traffic #question #fyp ♬ original sound - Street Lawyer

Savjet odvjetnika je da odgovorite jednostavno: "Molim vas, recite mi." Savjet je oduševio tiktokere, a snimka je prikupila više od milijun pregleda. Mnogi pišu svoje potencijalne odgovore u komentarima ispod videa.

"Počeo bih paničariti i priznavati stvari koje nisam ni napravio", "Rekao bih mu: 'Ako ti ne znaš, neću ti ni ja reći'", "Mrzim kad me to pita", "Mislim da je dovoljno ljubazno odgovoriti i da ne bi trebalo biti problema", samo su neki od odgovora.

Pročitajte više