Oglas za posao srpskog hotela razbjesnio ljude, zakonske obveze navedene kao benefiti

Foto: Booking/Infostud

NAKON što se na stranici Infostud pojavio oglas za posao u jednom hotelu u Srbiji, društvene mreže preplavile su reakcije nezadovoljnih građana, koji su istaknuli kako su u oglasu zakonske obveze navedene kao benefiti.

Naime, "benefiti" koje hotel navodi su: topli obrok u tijeku radnog vremena, plaćeni troškovi prijevoza, dva slobodna dana u tjednu, redovna plaća, prijava od prvog radnog dana na pun iznos zarade, uvećana zarada za noćne sate i rad praznikom, četiri tjedna plaćenog godišnjeg odmora, atraktivna zarada i prilike za napredovanje i razvoj karijere.

Budući da su svi navedeni "benefiti" propisani Zakonom o radu, reakcija na oglas nije nedostajalo.

"Meni je najsmješnije kada vidim oglase s 'redovnom plaćom'", napisao je jedan komentator.

"'Atraktivna plaća? Radila sam tamo za tu plaću i mogu se samo nasmijati. Topli obrok? Otprilike svaki drugi dan kobasice i pire, koji moraš pojesti brzinom svjetlosti, jer zakonsku pauzu od pola sata ne možeš potrošiti odjednom. Ne zato što brane, nego zato što nema dovoljno zaposlenih da rade za atraktivnu plaću pa moraš pokrivati sve moguće i nemoguće pozicije. Odmor? Ne bih znala, jer su me poslali na bolovanje pa mi dali otkaz", ispričala je komentatorica.

Pročitajte više