Oglasio se nepismeni političar iz BiH: Evo što poručuje onima koji ga ismijavaju

Screenshot: YouTube

REGIJU je nasmijala, ali i zgrozila snimka na kojoj novoizabrani predsjednik Općinskog vijeća Zavidovići Redžo Seferović (A-SDA) nije u stanju voditi konstituirajuću sjednicu bez pomoći općinske službenice. Seferovića to ne brine, kako je kazao za Klix.ba - najvažnije mu je da narod cijeni njegov rad te ne zamjera kolegama na ismijavanju.

Seferović je jedini od 750 zavidovićkih Roma koji je zaposlen, i to kao vatrogasac. Tijekom predizborne kampanje imao je podršku, no nakon imenovanja krenuli su problemi. Najprije mu je hakiran Facebook profil.

"Od 1911. godine Rom nije bio predsjedavajući nekog Općinskog vijeća u Bosni i Hercegovini. Ja sam prvenstveno građanin ovog grada i branio sam ga. Tada nas nisu nazivali kao sada - 'Što će nama Ciganin kao predsjedavajući, sada će nam općina biti ciganska'. O meni se svašta pisalo na Facebook profilu, ali ja na to ne reagiram, jer to nisu građani ovog grada, oni ga ruše. Ne zanima me tko će sjediti na ovoj stolici na kojoj ja sada sjedim, već želim da ovaj grad ide naprijed i da se ne šalje loša slika iz Zavidovića", rekao je.

Dodao je da Romi od 1992. do 1995. godine nisu bili samo brojke, već borci.

"Danas je sve drugačije, omalovažavaju nas. Ne mislim da je išta loše što su mi kolege i kolegice iz pojedinih političkih subjekata dobacivali i vrijeđali me, moje je da radim i da to građani prepoznaju. Pojedinci imaju predrasude prema Romima i ne shvaćaju da ja kao takav mogu mnogo više doprinijeti nego oni koji pokušavaju srušiti mene i moj rad", istaknuo je. 

Pročitajte više