Ogrestin film TU nominiran za Kristalni globus

FILM TU scenarista i redatelja Zrinka Ogreste nominiran je za Kristalni globus Međunarodnoga filmskog festivala u Karlovym Varyma, izvijestila je umjetnička direktorica festivala Eva Zaoralova.

TU će biti među šesnaest izabranih premijernih naslova iz cijelog svijeta koji će tvoriti glavni, natjecateljski program tog festivala, koji će se od 2. do 10. srpnja održati u poznatom češkom ljetovalištu. Kako je izvijestio zagrebački Interfilm, hrvatski igrani film TU bit će na programu 7. srpnja u 21 sat.

Od pulske praizvedbe do danas TU je primio pozive više od dvadeset međunarodnih filmskih festivala. Redatelj Zrinko Ogresta i producent filma Ivan Maloča svoj su izbor za međunarodnu praizvedbu filma usmjerili prema - Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma, jednoj od najstarijih svjetskih filmskih priredaba, koja s festivalima u Veneciji, Cannesu, Berlinu i San Sebastianu, tvori kvintet središnjih svjetskih filmskih festivala.

Festival će popratiti i retrospektiva Johna Cassavetesa i Sergia Leona, zatim izbor 10 najboljih turskih filmova, novi katalonski film, tradicionalni programi "East of the West", "Horizons" i t.d.

Film TU u produkciji Interfilma i HRT-a nagrađen je Velikom zlatnom arenom za najbolji film na lanjskom Pulskom festivalu.

Za taj film Zrinko Ogresta dobio je godišnju nagradu "Vladimira Nazora" za filmsko stvaralaštvo.

Pročitajte više