Oktoberfest će sljedeće godine trajati dva dana dulje

Foto: EPA

OKTOBERFEST, svjetski poznat njemački festival piva koji se svake jeseni održava u Münchenu, objavio je planove o produljenju događanja za dva dana u idućoj godini, nastojeći ostvariti veći prihod, objavilo je Gradsko vijeće.

Sljedeće će godine Oktoberfest trajati 18 dana, dva dana dulje nego što je uobičajeno, od 16. rujna do 3. listopada, što će posjetiteljima omogućiti više vremena za uživanje uz pivo pod šatorima.

"Nadajmo se da će vrijeme biti bolje, jer će u tom slučaju odluka imati smisla", rekao je gradonačelnik Dieter Reiter, komentiravši odluku koju su podržale gotovo sve stranke s izuzetkom krajnje ljevice Die Linke.

Ovogodišnji broj posjetitelja bio je znatno manji

Grad se nada da će produljenjem za dva dodatna dana nadoknaditi gubitke koji se zbrajaju nakon ovogodišnjeg neuspješnog Oktoberfesta, održanog nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije covida-19. Ovogodišnji broj posjetitelja bio je znatno manji, dijelom i zbog neuobičajeno kišnog i hladnog vremena.

Gradske vlasti smatraju da je hitno potrebno osigurati i dodatna sredstva za poboljšanje sigurnosnih mjera, među kojima su i bolje plaće za sigurnosno osoblje.

Pročitajte više